Seri Pozitive: „Puls surprinzător – de la trăire la poezie”

Proiectul „Seri Pozitive” este iniţiat de Asociaţia Schimbare Pozitivă din Cluj și constă în seri de socializare și încărcare cu energie pozitivă, creându-se un cadru de întâlnire şi împărtăşire de informaţii, temele dezbătute fiind teme actuale pe domenii de interes și sunt susținute de invitați din comunitate cu experiență în domeniul prezentat. La finalul întâlnirii organizatorii vă propun o jumătate de oră de socializare pentru a integra mai bine informațiile primite și a împărtăși din experiența personală cu ceilalți.

Întâlnirile din Satu Mare au loc o dată pe lună și sunt conduse de către Delia Danea – psiholog şi trainer programe de dezvoltare personală.

Tema lunii februarie se intitulează „Puls surprinzător – de la trăire la poezie”, iar invitata serii este Moni Ivan.

Dacă mi-ar fi spus cineva cu câţiva ani în urmă să public o carte, mai ales de poezii, l-aş fi trimis la plimbare mai în glumă, mai în serios, ştiind că nu am nici în clin nici în mânecă cu vreo specializare în înaltele şcoli de filologie, sau ceva cât de cât apropiat, evident că băteam mai mereu în retragere. Era scuza perfectă doar că nu a ţinut la nesfârşit, darul trebuia împărtăşit!

Aveam scrise 5 caiete de versuri, şi într-o seară de decembrie, nişte prieteni încep să le răsfoiască uimiţi, mustrându-mă uşor cu următoarele cuvinte:

– „Totuşi, de ce nu faci o carte? Ce crezi că ţi se poate întâmpla? Uite, primul scenariu e că va fi bine primită, iar al doilea, că o să împarţi nişte cărţi cu nişte prieteni”.

Atât mi-a trebuit să plantez sămânţa care nu-şi prea găsise sol fertil până atunci …

Ei, dar a mai durat ceva până la împlinirea visului. Vă aştept cu drag la seara lui februarie să vă dezvălui povestea pe de-a-ntregul. Sunt Moni Ivan, economist de profesie, cu înalte studii doar în descoperirea de sine. De-a lungul vremii, poezia a dat un alt sens existenţei mele, ea fiind prezentă la început ca o necesitate de a-mi exprima trăirile, iar apoi de a bucura sufletele. Mă însoţeşte şi acum în drumul meu de şlefuire a înţelegerii propriului puls şi a legăturii inseparabile cu tot ceea ce este.

Vă invit la o poveste simplă despre făurirea unui vis, acela de a strânge mai multe caiete de poezii împreună, într-o carte, pe care am intitulat-o Puls Surprinzător.

Promit că aduc şi chitara, căci aşa îmi place a spune – când poezia e pe strune, sufletul în palme-ţi pune şi, bucuria e pe bune!

Data: 27 februarie 2018, ora 18:00 – 20:30
Locația: Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”, Bld. Transilvania, nr. 3

Înscrieri: http://www.schimbarepozitiva.ro/puls-surprinzator-de-la-traire-la-poezie/

Cei interesați sunt așteptați într-un nou concept, pentru a face diferența în aceasta lume gri. Pentru o mai bună organizare, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanții sunt invitați să lase o DONAȚIE minimă recomandată de 20 de lei, necesară pentru susținerea în continuare a Serilor Pozitive.

Setați-vă intenția și toate se vor aranja pentru dumneavoastră.

Partenerii Serilor Pozitive Satu Mare sunt: Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”, Sătmăreanul, Jurnalul din Ardeal, Jurnalul de Satu Mare și SM Live.

Persoana de contact: Delia Danea – psiholog&trainer dezvoltare personală, coordonator proiect Seri Pozitive Satu Mare, telefon 0773 – 974.519, pagina facebook Psihoterapeut Delia Danea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.