Lacrimi și zâmbete. În vizită la copiii bolnavi de cancer

Prilejuit de „Ziua Internațională a Luptei contra Cancerului la Copii”, zilele tecute un grup alcătuit din elevi, profesori, psiho-oncolog, reprezentanți ai Fundației „Hans Lindner”, s-au deplasat la Cluj-Napoca, pentru a înmâna personal pachetele pregătite, copiilor cu afecțiuni oncologice internați la Institutul Oncologic „Ion Chricuta”, secția Oncopediatrie și Clinica de Pediatrie 2 secția onco-hematologie.

Întâlnirea a fost una emoționantă, deoarece este vorba despre copii pentru care spitalul a devenit a doua casă, dar de unde ar vrea să plece cât mai repede.

„Copiii, care au putut ieși din saloane au fost încântați de vizita primită și mai ales de pachetele oferite cu atâta drag. Au râs și au glumit, intrând astfel în atmosfera plăcută creată de voluntari. Au desenat și și-au scris gândurile, au povestit și au lăcrimat dar și-au păstrat cumpătul dând dovadă de o putere și un curaj supraomenesc”, spun reprezentanții fundației din Satu Mare.

Fundația „Hans Lindner” se va întoarce la Oncopediatre, ori de câte ori va fi nevoie, pentru că aceste vizite atrag persoane atât de deosebite și speciale, care înțeleg că o mână întinsă face mai mult ca o mie de cuvinte.

„Mulțumiri deosebite se aduc profesorilor și elevilor din școlile sătmărene (Liceul Teologic Rom-Cat „Ham Janos”, Liceul Reformat, Școala nr. 10, Liceul Economic, Colegiul Național „Doamna Stanca”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”), dar și Asociației Psiho-Oncologice Satu Mare și Serviciului de Ajutor Maltez, care s-au mobilizat exemplar și au contribuit la pachetele și vizita din acest an”, spun cei de la Fundația „Hans Lindner”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.