Și-a căptușit mașina cu mii de țigări

Sâmbătă, 17 februarie, în jurul orei 15.00, un echipaj al poliției de frontieră a oprit pentru control, pe raza localității Turulung, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Ungaria și condus de cetățeanul român Sergiu S., în vârstă de 24 de ani.

Din primele verificări asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe spații special amenajate în uși, rezervor, pod pedalier, bare față și spate, în care a putut fi observată o cantitate mare de țigări, fapt pentru care șoferul a fost condus, împreună cu autoturismul, la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

În urma controlului amănunțit, în spațiile special amenajat au fost descoperite 5.790 pachete cu țigări de diferite mărci, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 67.700 de lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limitele prevăzute de lege, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 6.000 lei, folosit la activitatea infracțională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.