Stație de încărcare pentru mașinile electrice în Satu Mare

Guvernul vrea să înființeze aproximativ 1.000 de stații de încărcare/alimentare pentru mașinilor electrice și cele care utilizează gaz natural comprimat, la nivel național, printre care și la Satu Mare. Strategia Executivului se întinde pe o perioadă de trei ani.

Un plan al Guvernului arată că, pânâ la sfârșitul anului 2020, România va avea cel puțin 1.000 de puncte de încărcare a mașinilor electrice, dar și pentru alimentarea vehiculelor ecologice care funcționează cu ajutorul gazului natural comprimat (GNC).

Din cele 1.000 de stații de încărcare/alimentare cu energie electrică și GNC, 166 vor fi amplasate în oraşe, iar restul în afara zonelor urbane.

Estimarea pentru fiecare oraș arată în felul următor:

București – 50 puncte de reîncărcare cu energie electrică şi 10 stații de realimentare cu GNC.

Bacău, Brașov, Brăila, Galați, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Ploiești, Timișoara, Baia Mare, Pitești – câte 5 puncte de reîncărcare cu energie electrică şi câte o stație de realimentare cu GNC

Arad, Reșița, Drobeta Turnu-Severin, Deva, Zalău, Satu Mare, Bistrița, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Târgu Mureș, Vaslui, Miercurea Ciuc, Bacău, Alba Iulia, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Focșani, Râmnicu Vâlcea, Târgoviște, Buzău, Tulcea, Târgu Jiu, Slatina, Alexandria, Slobozia, Călărași, Giurgiu – o stație de reîncărcare cu energie electrică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.