Primăria Carei s-a conformat deciziei instanței

Primăria municipiului Carei s-a conformat deciziei Tribunalului Bucureşti privind modul de amplasare a plăcii comemorative „Kolcsey Ferenc” pe clădirea Colegiului Tehnic Iuliu Maniu şi a plăcii comemorative „Petofi Sandor” pe clădirea Şcolii Gimnaziale nr. 1, scrie www.opiniedecarei.com.

În 2015, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) acţionat în instanţă Primăria Carei, solicitând înlocuirea plăcilor comemorative „Kolcsey Ferenc”, amplasată pe clădirea Colegiului Tehnic Iuliu Maniu. Motivul invocat a fost acela că aceste plăci au fost inscripționate în limba maghiară.

Între timp, în 2016, Primăria a amplasat pe cele două imobile şi plăci comemorative în limba română, însă acestea au fost așezate sub cele în limba maghiară.

În urma sentinței dată de Tribunalul București, Primăria Carei a schimbat ordinea plăcilor comemorative pe ambele școli, astfel că plăcile comemorative în limba română sunt amplasate deasupra celora în limba maghiară, respectându-se caracterul de limbă oficială de stat a limbii române, în sensul că limba oficială de stat să fie inscripţionată deasupra limbii minorităţii naţionale.

Sursa foto: www.opiniedecarei.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.