Arc peste timp. Cum arăta biroul prim-secretarului Iosif Uglar (Fotogalerie)

Un eveniment mai deosebit dedicat împlinirii a 50 de ani de al reînființarea județului Satu Mare a avut loc astăzi, 16 februarie la Muzeul Județean. în cadrul expoziției pregătită cu acest prilej cei interesați pot să vadă obiecte care i-au aparținului prim-secretarului Iosif Uglar.

La eveniment a fost prezentă și fiica acestuia, Doris Uglar.

Astăzi se împlinesc 50 de ani de la reînființarea județului Satu Mare, adică un jumătate de veac de la ultima reorganizare administrativ-teritorială a județului. Despre importanța acestui eveniment au vorbit dr. Claudiu Porumbăcean dar și managerul Muzeului Județean Satu Mare, dr. Felician Pop. De fapt, prin reînființarea județelor s-a revenit asupra structurii administrativ-teritoriale din perioada interbelică, a subliniat Felician Pop.

Dacă înainte de 1968, ținutul Sătmarului a aparținut regiunii Maramureș, începând din ziua de 16 februarie (1968), cele două ținuturi au fost separate în județele Satu Mare și Maramureș. Unul dintre „părinții” acestei reorganizări a fost Iosif Uglar, care apoi a devenit primul prim-secretar al județului nostru.

În cadrul expoziției pot fi văzute câteva imagini cu ziarele vremii, dar și fotografii, cărți și obiecte care i-au aparținut lui Iosif Uglar. De asemenea, curatorii expoziției au făcut și o reconstituire simbolică a biroului fostului prim-secretar.

Una peste alta, expoziția merită vizitată, reprezentând un arc peste timp, care vorbește despre o epocă recentă din istoria țării. Expoziția se găsește la parterul Muzeului Județean de pe B-dul Vasile Lucaciu nr. 21.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.