Tehnici de prim-ajutor. Carte lansată la Carei

Miercuri, 21 februarie, de la ora 17.00, în Sala de simpozioane a Castelului Károlyi, va avea loc lansarea cărții „Auxiliar pentru sanitarii pricepuți, educație pentru sănătate – Voluntariat Invinctus și Milostivul Samarinean”, autori prof. Carmen Maria Dindelegan și asistent medical Ildikó Mariana Culcean.

Tehnicile de prim-ajutor sunt prezentate de către coautoarea cărții asistent medical Ildiko Marina Culcean, urmând un capitol amplu cu teste grilă pentru concursul SANITARII PRICEPUȚI, ai căror voluntari sunt elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 Carei.

Un alt capitol, prezentat de prof. Carmen Maria Dindelegan, surprinde aspecte din contribuția Casei regale a României și Crucea Roșie Română.

A doua parte face referire la voluntariatul în cadrul Asociației Invictus România, care s-a implementat și la Carei din 2016, ce se află sub Înaltul Patronaj ai Casei Regale. Elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 Carei, pregătiți de prof. Carmen Maria Dindelegan, susțin echipa de militari români răniți în teatrele de operațiuni și care participă la jocurile paralimpice INVICTUS GAME.

În ultimul capitol sunt prezentate lucrări și activități ale elevilor voluntari, dezvoltând matricea SCOALA -MEDICINA- RELIGIA- ARMATA, mizând pe un proiect transdisciplinar prin relația cu celelalte științe și preocupări.

La final găsim o incursiune intrinsecă a maximelor si aforismelor latine, ce evidențiază valori precum patrie, lege, onoare, muncă, unitate și tipologii umane.

Deoarece valoarea omului stă în binele pe care-l face, autorii doresc prin această carte să promoveze voluntariatul ca forță generatoare de modele pozitive.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.