Și-au căptușit mașina cu țigări. Polițiștii i-au prins (Foto)

În noaptea de miercuri 14, spre azi, 15 februarie, în jurul orei 00.30, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, pentru efectuarea formalităților de frontieră, două persoane cu dublă cetățenie româno-ucraineană, Vasile P. și Ruslan R., în vârstă de 30, respectiv 34 de ani, călătorind cu un autoturism marca Renault, înmatriculat în România.

Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanelor și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în ușa culisantă, în pereții laterali precum și într-un loc special amenajat în podeaua mașinii, cantitatea de 3.454 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de peste 41.000 de lei, au fost reținute în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 32.500 de lei a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.