Probleme de fond funciar la audiențele de la Prefectură

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a susţinut azi, 13 februarie, audienţe cu cetăţenii. Alături de prefect au fost prezenţi şeful serviciului juridic, Dorle Cosmin, consilierul pe relaţii cu publicul, Găzdac Florin respectiv reprezentantul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Satu Mare, ing. Florica Creşpai.

În această săptămână s-au înscris în audienţă cinci persoane cu probleme referitoare la dreptul de proprietate respectiv de bună vecinătate.

Prima problemă prezentată prefectului de către un cetăţean din municipiul Satu Mare referitoare la disconfortul creat de către un vecin prin depozitarea în faţa curţii sale a deşeurilor din construcţii, blocând astfel accesul. Acesta a fost îndrumat să depună un memoriu.

În urma distrugerilor suferite ca urmare a grindinei din anul 2015, o persoană din Sătmărel a fost nevoită să-şi refacă în totalitate casa de locuit, pentru care a făcut demersuri de autorizare a noii construcţii. Actualmente s-a lovit de problema ieşirii din indiviziune cu o suprafaţă de 250 mp, pentru care a cerut sprijin în vederea clarificării situaţiei. În urma datelor obţinute pe loc de la OCPI, s-a comunicat persoanei că este proprietar de drept al acestei suprafeţe motiv pentru care este necesară urmarea procedurii de ieşire din indiviziune în urma efectuării unei lucrări topografice actualizate.

O persoană din satul Dumbrava, oraşul Livada, a solicitat sprijin cu privire la eliberarea unor acte de către primărie, acestea fiindu-i necesare pentru o acţiune în instanţă. După studierea actelor prezentate, prefectul a comunicat persoanei că titlul de proprietate pe care îl deţine reprezintă dovada certă a dreptului de posesie.

Un cetăţean din comuna Ciumeşti, satul Berea, a reclamat faptul că primăria tergiversează eliberarea actelor de proprietate pentru o diferenţă de teren ce a fost încadrat greşit pe anexele specifice. Prefectul, în urma informaţiilor primite de la primărie, a comunicat persoanei că la nivelul Comisiei Locale de fond funciar se lucrează în mai multe cazuri de acest fel, astfel încât în perioada imediat următoare se vor clarifica toate situaţiile.

Din comuna Turţ, o doamnă a sesizat faptul că nu poate să încheie tranzacţia de vânzare a unui imobil teren intravilan datorită unei erori materiale efectuate de Comisia Locală de fond funciar. În urma discuţiilor avute de specialiştii Instituţiei Prefectului cu reprezentanţii primăriei, persoana a fost informată că în cel mai scurt timp posibil se va emite titlul de proprietate pentru terenul în cauză.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.