A pierdut procesul ! Trebuie să respecte limba română

Eugen Kovacs, primarul municipiului Carei este obligat de Tribunalul București să respecte limba română. Edilul din Carei a amplasat în spațiul public două plăci comemorative inscripționate exclusiv în limba maghiară.

Magistrații Tribunalului București au admis luni, 5 februarie, acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), obligându-l pe primarul UDMR Eugen Kovács, să respecte caracterul de limbă oficială de stat a limbii române.

Este vorba despre două plăci comemorative inscripționate exclusiv în limba maghiară amplasate cu câțiva ani în urmă în spațiul public, fapt ce încalcă Constituția României care prevede faptul că în România singura limbă oficială de stat este limba română.

În 2015, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) i-a solicitat primarului Eugen Kovács să respecte limba oficială de stat în România însă liderul UDMR a refuzat.

„Admite acţiunea. Obligă pârâtul să înlocuiască placa comemorativă „Kolcsey Ferenc” amplasată pe clădirea Colegiului Tehnic Iuliu Maniu şi placa comemorativă „Petofi Sandor” amplasată pe clădirea Şcolii Gimnaziale nr. 1, ambele situate în Municipiul Carei şi să amplaseze alte plăci comemorative care să respecte caracterul de limbă oficială de stat a limbii române în sensul că limba oficială de stat să fie inscripţionată deasupra limbii minorităţii naţionale. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 50 lei, cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la sediul Tribunalului Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 05.02.2018”, se arată în decizia Tribunalului București.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.