Pompierii pregătiți să intervină în zonele vizate de ninsori. Satu Mare pe harta acestora

Peste 800 de pompieri militari sunt pregătiți să intervină în cele opt județe vizate de ninsorile prognozate pentru perioada următoare. Printre acestea se află și județul Satu Mare.

Conform atenționării Cod Galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de astăzi, 8 februarie, ora 18.00, până vineri, 9 februarie, ora 17.00, în județele: Bistrița-Năsăud, Botoșani, Harghita, Maramureș și Mureș, precum și în anumite zone din județele Neamț și Satu Mare, vor predomina ninsorile, iar vântul se va intensifica, ajungând pe crestele montante la 70 km/h.

Pentru eficientizarea misiunilor de răspuns în zonele aflate sub incidenţa atenționării de vreme rea emise, peste 800 de pompieri cu 340 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populației și autorităților publice locale.

O altă măsură preventivă vizează informarea autorităților publice din zonele posibil a fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase, pentru activarea, la nevoie, a centrelor județene de coordonare și conducere a intervenției, care au în componență reprezentanți ai tuturor structurilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.

„Recomandăm cetățenilor să urmărească permanent atenționările transmise de autorități, să se informeze asupra stării drumurilor și să își echipeze autoturismele pentru circulația în regim de iarnă. De asemenea, recomandăm persoanelor care vor să urmeze trasee montane să fie echipați corespunzător și să evite zonele cu vizibilitate redusă”, spune conducerea IGSU.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.