Drept la replică al Consiliului Județean: Mașinile cumpărate sunt autoutilitare

În legătură cu articolul apărut sub linkul https://www.satmareanul.net/2018/02/07/adrian-cozma-atac-dur-la-conducerea-consiliului-judetean/ considerăm că este o denaturare a faptelor, prezentate fără a cere un punct de vedere oficial al Consiliuli Județean Satu Mare și am dori să precizăm următoarele:

-Mașinile de serviciu marca Opel Vectra a Consiliului Județean Satu Mare aveau peste 10 ani și întreținerea lor era costisitoare.

-Mașinile achiziționate la finalul anului 2017 erau necesare pentru deplasările pe teren, utilizare mixtă pe asfalt și la lucrări de pe raza județului; aceste mașini se folosesc și de alte instituții, având cel mai mic preț din aceasta categorie, și având omologare N1, adică autoutilitară.

-Achiziționarea mașinilor era bugetată în trei ani la rând, și s-au cumpărat numai când actuală stare a parcului auto o necesita.

-Era o achiziție publică transparentă, deschisă, legală cu o finalitate necontestată.

-Era cumpărată din bugetul de anul trecut, neavând influență asupra bugetului de anul acesta.

-Contrastul făcut de domnul consilier Cozma legat de neincluderea în buget a echipamentelor medicale cerute personal e greșită și are un iz de populism ieftin. Încă în cadrul ședinței de consiliu din 31.01.2017 era clarificată că în cea mai mare parte sunt incluse deja în buget solicitările personale al dânsului. Rezultă și din procesul verbal.

-Spitalul Județean Satu Mare prin votul consilierilor a primit anul acesta 7 milioane de lei pentru investiții și 5 milioane de lei pentru funcționare. E cea mai mare alocare din ultimii ani din partea CJSM pentru unitățile spitalicești din subordine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.