„Ziua lui Darwin” 2018 la Satu Mare

„Ziua lui Darwin” este o sărbătoare internațională a gândirii științifice, o istorie care a început în anii 1980. În anul 2009 am sărbătorit 200 de ani de la nașterea lui Charles Darwin și 150 de ani de la apariția capodoperei „Originea speciilor”. Evenimentul va avea loc în data de 12 februarie la Muzeul Județean Satu Mare.

În evenimentele internaționale de comemorare a fost implicat și Satu Mare: la data de 12 februarie 2009, ziua de naștere a savantului, a avut loc primul eveniment Ziua lui Darwin la Muzeul Județean Satu Mare. De atunci, în fiecare an, în luna februarie cei care susțin prezentări la Ziua Darwin din Satu Mare promovează știința și gândirea critică.

„Cunoștințele noastre științifice ne ajută să înțelegem mai bine lumea din jurul nostru și să o modificăm în interesul nostru. Cu toate că țelul nu este întotdeauna nobil, singurul mijloc eficient de realizare pentru atingerea acestora este gândirea rațională, care servește ca bază a științei. Rezultatele științei constituie parte din viața noastră zilnică, cultura modernă și stilul de viață de azi ar fi de neconceput fără beneficiile respective. Dar, nu este ușor de a arunca o privire asupra cunoașterii acumulate de omenire în secolele trecute, sau măcar de a procesa cantitatea de informație care zilnic se revarsă asupra noastră. Gândirea critică și o abordare științifică ne poate ajuta în navigare. La asta dorește să contribuie evenimentul nostru”, spun organizatorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.