Satu Mare vrea în „Cartea Recordurilor”

Municipiul Satu Mare vrea să ajungă în Cartea Recordurilor. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) împreună grădinițele și școlile partenere vor să realizeze un panou uriaș din capace de PET-uri.

Cu ocazia „Zilei Mondiale a Voluntariatului”, APM Satu Mare a lansat Programul de educație ecologică ,,MILIOANE DE CAPACE – MILIOANE DE ZÂMBETE !,,

Fiecare grădiniță înscrisă în program va colecta capace de PET-uri, pe culori, ambalate în saci, fiecare sac purtând eticheta cu denumirea culorii și numărul de capace. Din cantitatea de capace colectate la nivelul unei grădinițe împreună cu școlile partenere se va realiza prin muncă voluntară, un panou de dimensiunea 2,500×1,250 (3,125mp) și va reprezenta o imagine dintr-o poveste populară, anul 2018 fiind Anul poveștilor.

În data de 5 Iunie cu ocazia „Zilei Mondiale a Mediului”, pe Stadionul „Daniel Prodan” din Satu Mare, din aceste panouri se va realiza „Cel mai lung panou”, și dacă acesta va fi apreciat ca fiind cel mai lung panou realizat pe plan mondial, programul va fi înscris, cu sprijinul Consiliului Județean, în „Cartea Recordurilor”.

Instituțiile de învățământ preșcolar și școlar, au avut posibilitatea de a se înscrie în program în perioada 05.12.2017-31.01.2018. Un număr de 89 de instituții de învățământ s-au înscris, din care 48 de grădinițe și 41 de școli.

Prin urmare, din cele 48 de panouri, se va realiza un panou mozaic cu o lungime de 48 x 2,500 = 120 m cu o suprafață de 48x 3,125 mp =150 mp, reprezentând 48 de imagini din povești populare.

În urma amenajării punctelor de colectare la intrarea în grădinițe și școli, până la această dată, respectiv în perioada decembrie 2017-ianuarie 2018 s-au colectat 29.587 buc. de capace de PET, acțiune care continuă până în luna iunie în cadrul programului, cu raportarea lunară la APM a cantităților de capace colectate, și va deveni pe viitor o activitate permanentă a instituțiilor de învățământ.

În luna februarie 2018 va avea loc o întâlnire de lucru, la care vor participa reprezentanții instituțiilor preșcolare și școlare pentru a acumula informații cu privire la modul în care vor fi realizate panourile și totodată vor putea alege imaginile din portofoliul de povești populare realizate de IȘJ.

Un Comentariu la "Satu Mare vrea în „Cartea Recordurilor”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.