Post de Poliție din județ, reclamat la Prefectură

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a susţinut azi, 6 februarie audienţe cu cetăţenii. Alături de prefect au fost prezenţi şeful serviciului juridic, Dorle Cosmin, consilierul pe relaţii cu publicul, Găzdac Florin respectiv reprezentantul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Satu Mare, ing. Florica Creşpai.

În această săptămână s-au înscris în audienţă trei persoane cu probleme referitoare la dreptul de proprietate şi furt de animale.

Prima problemă prezentată prefectului a fost legată de Composesoratul Botiz care revendică o suprafaţă de 61,61 ha păşune situată în satul Ciuperceni pentru care solicită punerea în posesie. Prefectul a îndrumat preşedintele Composesoratului să depună un memoriu la care să anexeze documente edificatoare urmând a se clarifica situaţia între Comisia Locală Agriş şi Comisia Judeţeană de Fond Funciar.

O altă persoană a solicitat sprijin pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren în suprafaţă de 58 ari situat în comuna Medieşu Aurit ce a fost în perimetrul S.C.A Livada. Şi în acest caz prefectul a solicitat depunerea unui memoriu pentru a se clarifica situaţia împreună cu primăria Medieşu Aurit.

Tot în cadrul audienţelor de astăzi s-a reclamat tergiversarea cercetărilor de către poliţie a unui caz de furt de animale (cal şi câini de rasă) din comuna Culciu pentru care s-a depus plângere în anul 2016. Persoana precizează că a primit invitaţie să se prezinte la postul de poliţie pentru a mai da o declaraţie neînţelegând motivul. Având în vedere faptul că este deschis un dosar penal în cauză care este în curs de cercetare, prefectul a îndrumat persoana să se prezinte la poliţie pentru a depune o declaraţie în acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.