Se anunță inundații. Pompierii pregătiți pentru intervenții

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a dispus unităţilor subordonate monitorizarea zonelor de competenţă şi adoptarea măsurilor pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea, având în vedere atenţionarea hidrologică de cod galben valabilă pentru 15 judeţe din ţară, printre care și Satu Mare.

În cursul zilei de vineri, 2 februarie, hidrologii au emis, pentru perioada 3 februarie ora 09.00 – 4 februarie ora 15.00, o atenţionare cod galben, fiind preconizate scurgeri importante pe versanţi, viituri rapide şi creşteri de debite pe unele râuri din judeţele: Alba, Argeş, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Prahova, Satu Mare, Timiş şi Vâlcea.

„Pentru a veni în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din localităţile aflate sub incidenţa fenomenelor vizate, IGSU a dispus unităţilor subordonate monitorizarea zonelor de competenţă şi adoptarea măsurilor pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea. Totodată, au fost verificate şi pregătite mijloacele tehnice de intervenţie la inundaţii, constând în motopompe de mare capacitate, bărci şi autospeciale de stingere cu echipamente pentru evacuarea apei. Echipe mixte formate din pompieri şi reprezentanţi ai autorităţilor locale vor asigura monitorizarea zonelor potenţial a fi afectate de inundaţii, cu accent pe starea lucrărilor de apărare, evoluţia debitelor şi a nivelurilor cursurilor de apă”, spune conducerea IGSU.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.