Rețea de hoți, destructurată. Cum acționau

Mai multe descinderi au avut loc joi, 1 februarie, când peste 30 de poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, au efectuat 11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Botoşani şi a comunelor limitrofe, şi una în municipiul Satu Mare.

„Activităţile, care s-au derulat şi cu sprijinul jandarmilor, au loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018, persoanele bănuite ar fi pătruns prin efracţie şi sustras bunuri din mai multe locuinţe, societăţi comerciale şi cabinete medicale de pe raza judeţului Botoşani, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind de aproximativ 20.000 de lei”, a declarat Maria Carp pentru www.monitorulbt.ro, purtătorul de cuvânt în cadrul IPJ Botoşani.

Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor aparatură electronică, telefoane mobile, laptopuri, înscrisuri şi sume de bani, o parte din aceste bunuri provenind din furturi.

Este vorba despre cinci indivizi care ar fi făcut ravagii prin judeţ, la sfârşitul lui 2017 şi începutul acestui an. Ieri însă, au fost ridicate şi conduse la audieri opt persoane, însă numele acestora şi faptele comise nu au fost făcute publice.

În baza probatoriului administrat, anchetatorii luau în calcul emiterea a cinci-şase ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele unor făptaşi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.