Problemele de fond funciar, dezbătute într-o ședință la Prefectură

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a condus astăzi, 2 februabrie, de la ora 10.00 ședința Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Satu Mare.

Pe ordinea de zi a şedinţei s-au discutat următoarele puncte:

1.Validarea sau invalidarea propunerilor unor comisii locale
2.Modificarea /revocarea unor titluri de proprietate
3.Soluţionarea unor contestaţii
4.Diverse.

La şedinţă au fost invitaţi secretarii tuturor unităţilor administrativ teritoriale din judeţ pentru a analiza hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile, având ca obiect fond funciar (reconstituirea dreptului de proprietate, eliberarea titlurilor de proprietate, corectarea titlurilor de proprietate, etc) nepuse în aplicare de către comisiile locale de fond funciar.
Aceştia au fost informaţi cu privire la faptul că nepunerea în aplicare a hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile reprezintă împiedicarea sau întârzierea nejustificată la reconstituirea dreptului de proprietate şi se sancţionează conform prevederilor legale în vigoare.

În cadrul şedinţei au fost analizate propunerile Comisiilor locale: Crucişor, Negreşti-Oaş, Porumbeşti, Certeze, Vetiş, Păuleşti, Racşa, Căuaş, Ardud, Turulung, Căuaş, Bixad, Moftin, Dorolţ, Livada şi Oraşu Nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.