„Clubul șoriceilor”, pregătit pentru deschidere. Vezi unde și când

Biblioteca Județeană Satu Mare va derula în perioada februarie–iulie 2018, un nou atelier de lectură, intitulat „Clubul șoriceilor cititori”. Activitățile atelierului se vor desfășura în fiecare de miercuri, în intervalul orar 16.00-17.00, la Secția de împrumut pentru copii.

Programul își propune să aducă un concept nou, prin intermediul căruia copiii participanți vor face cunoștință cu noi modalități de prezentare a poveștilor și basmelor, cum ar fi teatru Kamishibai (teatru japonez), prin intermediul căruia participanții sunt încurajați să-și dezvolte și să cultive unele abilități și sentimente precum: empatia, atenția, organizarea, exprimarea corectă și coerentă, capacitatea de a povesti, spiritul de echipă.

Tehnica Kamishibai sau „teatrul japonez de hârtie” este o formă de redare a poveștilor cu ajutorul unui set de ilustrații introduse și derulate într-o mică scenă de lemn. Aceasta își are originea în Japonia secolului al XII-lea, dar a fost reluată recent în instituțiile de educație formală și non-formală din Europa și Statele Unite ale Americii, fiind considerată de specialiști avizați drept o metodă eficientă și complexă, menită să le dezvolte celor mici o serie întreagă de abilități.

Poveștile vor fi create de către copiii participanți, pe baza unor tehnici care folosesc obiecte de artă, obiecte obișnuite sau alte metode creative, apoi unele secvențe vor fi ilustrate și prezentate de către copii.
Atelierul de lectură „Clubul șoriceilor cititori” își propune să-i reunească pe copiii sătmăreni, să formeze o comunitate multiculturală unită și să ofere, ca alternativă la alte preocupări, o activitate socială prin care pot să-și facă noi prieteni și să privească textul literar din perspectiva altcuiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.