Trucuri simple pentru a ieși din zona de confort – Este atât de ușor!

Te-ai săturat de monotonie și vrei să faci o schimbare? Nu mai ai parte de nimic nou, de nicio surpriză și totul e la un nivel nefericit, ce nu înseamnă nicio creștere sau avansare. Acest lucru te face să te simți inconfortabil, de parcă ai trăi fără rost. Este destul de ușor să pleci din zona de confort mai ales că aceasta a devenit previzibilă pentru tine și nu îți mai aduce nicio satisfacție. Cu puțin efort poți face o schimbare importantă și astfel să dai un nou refresh vieții tale.

Potrivit cercetătorilor creierul omului caută întotdeauna calea cea mai ușoară pentru a face ceva. De aceea apare teama de a părăsi zona de comfort mai ales când te-ai obișnuit deja cu un anumit stil de viață, deși acesta îți oferă prea mici satisfacții. Oamenii au următoarele probleme când este vorba să facă schimbări: teama de eșec, teama de a pierde, de a nu reuși, teama de necunoscut.

Ceea ce nu știu ei însă este că atunci când își fac curaj și părăsesc zona de confort li se întâmplă ceva extraordinar: stresul și fricile dispar. Gândurile negative sunt lăsate în urmă și brusc ei sunt preocupați de altceva, de ceea ce fac în momentul respectiv, concentrarea se pune pe prezent, pe schimbare. Ideea este să se depășească anxietatea și frica de la început, apoi totul devine automat mai ușor.

Pera Novacovici spunea: ,,Zona de confort distruge:

•Încrederea în tine, pentru că neavând curaj să greşeşti, nu ai cum să îţi dezvolţi abilităţi.
•Inteligenţa emoţională, pentru că netrăind experienţe emoţionale, bune şi rele, nu te maturizezi.
•Personalitatea, pentru că neavând curaj să te exprimi şi să fii tu însuţi, rămâi doar o clonă, o imitaţie ieftină, o felie mică din ceea ce eşti cu adevărat.
•Relaţiile de iubire, pentru că nimic nu distruge mai rapid relaţiile dintre oameni decât rutina.
•Şansa de a avea bani, pentru că a face bani e un lucru ce necesită acţiune, iar zona de confort vrea pasivitate şi lene.
•Prieteniile, pentru că în prietenii şi relaţii sociale trebuie să te implici însă zona de confort te vrea doar pentru ea.
•Vocaţia, pentru că atunci când ai vocaţie sufletul tău arde mai tare ca oricând, iar zona de confort nu vrea flăcări şi nici măcar fum. Zonei de confort îi place doar cenuşa în care se bălăceşte ca un porc în propria-i mizerie.ˮ

Călătorește în țară și în străinătate!

Se spune că vacanțele și călătoriile îți schimbă viața într-un mod pozitiv. De aceea, dacă te simți ,,blocatˮ sau plictisit de viață fă o schimbare, pleacă într-o călătorie pentru că aceasta este o modalitate grozavă de a cunoaște oameni noi și de a descoperi locuri deosebite. Dacă te gândești la bani, nu te stresa degeaba, poți face rost de ei prin credite online. Fă-ți timp pentru tine, să te îmbogățești spiritual, să ,,creștiˮ ca persoană, să te cunoști mai bine și să faci ceva ce îți aduce o stare de bine și de fericire. Poți ieși din zona de confort explorând lumea, vizitând locuri noi, acumulând experiențe extraordinare. Nu contează destinația, poate fi la munte sau la mare, în țară sau în străinătate. Cu siguranță orice călătorie într-o locație nouă este unică, fiecare experiență va fi un mod excelent de a-ți extinde și mai mult orizontul și de a părăsi zona de confort.

Fă o activitate sportivă în mod frecvent!

Sportul te face mai puternic, mai activ, mai inteligent și mai fericit. Prin mișcare îți consolidezi sistemul muscular și osos și îți crești rezistența organismului. Sportul ajută la oxigenarea celulelor, a creierului, astfel ai mai multă energie, un metabolism mai activ și un sistem imunitar mai bun. Oxigenarea creierului este importantă pentru activitatea hormonală, echilibrarea tensiunii arteriale, îmbunătățirea capacității mentale și de concentrare. Fă orice sport îți place, mergi la sala de fitness, urmează cursuri de înot, dans, gimnastică, etc. Pentru a plăti abonamentele din timp poți face un împrumut rapid fără venit și astfel problema financiară este rezolvată la timp. Orice activitate sportivă îți va oferi o stare de bine, de fericire pentru că are loc o creștere a serotoninei (hormonul fericirii) în organism.
Fii mai încrezător în tine, devino mai conștient de tine, încearcă să-ți depășești barierele, să evoluezi și să te cunoști mai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.