Sală de nunți, reclamată la Prefectură

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a susţinut azi, 23 ianaurie, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, audienţe cu cetăţenii. Alături de prefect au fost prezenţi specialişti din cadrul instituţiei şi reprezentantul OCPI Satu Mare.

În această săptămână s-au înscris în audienţă şapte persoane a căror probleme au fost ascultate de către prefect.

În primul caz s-a solicitat ajutor pentru echivalarea categoriilor privind intrarea în legalitate cu permisul de conducere aferent tuturor categoriilor pentru care este calificat. Pentru soluţionarea acestei situaţii a fost chemat şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor care a solicitat să prezinte toate documentele de care dispune pentru clarificarea situaţiei.

Într-un alt caz a fost reclamată funcţionarea unei săli de nunţi în comuna Turţ pentru care vecinii nu şi-au dat acordul. În acest caz prefectul a dispus solicitarea Inspectoratului Judeţean în Connstrucţii, comunicarea rezultatului verificărilor efectuate la faţa locului.

Într-un alt caz a fost solicitat sprijin pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei diferenţe de teren de 29 de ari ca moştenire în satul Adrian, oraşul Livada. I s-a comunicat că demersurile sale sunt decăzute din termen astfel că nu i se mai poate elibera titul de proprietate pe respectiva suprafaţă de teren. Totodată persoana s-a interesat dacă poate fi despăgubită pentru o parcelă de pădure care se află sub incidenţa unei zone declarate ca arie protejată. Prefectul a îndrumat persoana să depună un memoriu urmând a primi un răspuns clarificator.

Tot în cadrul audienţelor s-a sesizat problema neamenajării unei treceri peste un canal din satul Cig, oraşul Tăşnad necesar asigurării trecerii cetăţenilor ( inclusiv a unor copii şcolari) în condiţii normale către drumul naţional din apropiere. În acest sens a fost emisă o hotărâre de consiliu local care nu a fost pusă în aplicare. Prefectul a solicitat să fie depusă o petiţie pentru a se verifica stadiul punerii în aplicare a respectivei hotărâri.

O persoană din Satu Mare a reclamat funcţionarea fără autorizaţie a unui atelier auto într-un garaj din vecini. S-a recomandat persoanei să depună un memoriu pentru a se face verificări.

O altă persoană din comuna Tarna Mare a solicitat sprijin cu privire la posibilitatea trecerii în proprietate a 10 ha de pădure în calitate de moştenitor pentru care există deja titlu de proprietate. S-a comunicat persoanei procedura pe care trebuie să o urmeze astfel încât să se realizeze ieşirea din indiviziune prin act notarial.

De asemenea, a fost solicitat sprijin din partea unei persoane ce a fost evacuată din locuinţa personală prin intermediului unui executor judecătoresc. S-a comunicat persoanei că atât timp cât este pe rol o acţiune judecătorească, este necesar a se aştepta pronunţarea unei sentinţe definitive ce va trebui pusă în aplicare de părţile interesate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.