Incendiu în Negrești-Oaș. Pompierii s-au luptat 3 ore cu flăcările

Sâmbătă, 20 ianuarie, pompierii au fost anunțați de producerea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Negreşti-Oaş.

La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la acoperişul imobilului, existând pericolul extinderii acestuia la anexa cu animale şi furaje din imediata apropiere a casei.

Intervenția a fost una dificilă și de lungă durată, în primul rând, din cauza faptului că drumul era impracticabil pentru autospeciale, pompierii fiind nevoiţi să traverseze un pârâu şi să intervină pentru stingerea focului cu ajutorul motopompei transportabile din dotarea autospecialei de stingere.

Sursa redusă de alimentare cu apă a constituit o a doua problemă, pompierii fiind nevoiţi să folosească apa dintr-o fântână, atât pentru lichidarea incendiului, cât şi pentru protejarea anexei, construită la mai puţin de doi metri de casă.

După aproximativ trei ore de luptă cu flăcările, pompierii au reuşit să stingă incendiul şi să protejeze anexa şi animalele din interiorul acesteia.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că incendiul a izbucnit în podul casei și a fost provocat, cel mai probabil, de jar sau scântei căzute pe materialul lemnos din construcţia acoperişului, din burlanul de metal al sobei, care avea ieşire în pod.

În urma incendiului au ars şi s-au degradat: acoperişul casei, mobila de bucătărie şi o sobă de teracotă.
Din fericire, nu au existat victime.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.