CJ Satu Mare cere de la Guvern bani pentru salarii

Până la finalul anului trecut, nu mai puţin de 16 consilii judeţene au cerut bani în plus pentru plata salariilor. Și asta după ce autorităţile locale au primit libertatea a majora salariile. Între acestea, se află și Consiliul Județean Satu Mare.

Potrivit www.profit.ro, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a înregistrat 16 solicitări pentru „suplimentarea fondurilor necesare achitării salariilor personalului din cadrul instituțiilor administrației publice locale”.

Consiliile judeţene care au cerut bani sunt: Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Harghita, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea.

În ciuda cererilor, fostul Guvern Tudose nu a alocat fonduri în acest sens, cu excepția a circa 2 miliarde de lei alocate autorităților locale cu prilejul rectificării bugetare din toamnă.

Fostul Cabinet a alocat din Fondul de rezervă bugetară 95 milioane lei câtorva primării, prin două hotărâri din luna decembrie. Sumele au vizat cheltuieli curente și de capital.

Un Comentariu la "CJ Satu Mare cere de la Guvern bani pentru salarii"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.