Clădire nouă cu heliport la Spitalul Județean Satu Mare

Spitalul Județean Satu Mare va avea o clădire nouă, ultramodernă, cu un heliport pe acoperiș. Este vorba despre un proiect în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, ce va fi derulat în parteneriat cu Spitalul Județean „Josa Andras” din Nyiregyhaza și Spitalul Municipal din Kisvarda.

Proiectul de hotărâre cu privire la această investiție a fost pe masa consilierilor județeni în cadrul ședinței ordinare de astăzi, 26 septembrie.

„Este un proiect care dacă primeşte finanţare şi se va implementa, va schimba tot ce înseamnă servicii în sistemul de sănătate. Ar afecta toate cele 16 secţii existente în spital şi ar creşte calitatea actului medical reducând timpii pierduţi între secţii. Am avea acces şi pentru comunicare prin heliport pe timp de noapte. Ar fi o investiţie foarte foarte binevenită în acest sistem care a avut de-a lungul anilor o viaţă nu foarte uşoară”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Bugetul total aferent proiectului este de 13.900.000 de euro, inclusiv TVA. Valoarea bugetului partenerilor români este de 11.466.929 de euro, iar cei doi parteneri maghiari au în total buget de 2.433.071 de euro.

Despre construirea noului corp de clădire s-a vorbit și în cadrul unei conferinței de presă ce a avut loc la spital în data de 2 august 2017.

Mai multe detalii citiți aici:

https://www.satmareanul.net/2017/08/02/se-doreste-construirea-unui-nou-corp-de-cladire-la-spitalul-judetean/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.