Se dorește construirea unui nou corp de clădire la Spitalul Județean

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare depune un proiect în parteneriat cu Spitalul Județean „Josa Andras” din Nyiregyhaza și Spitalul Municipal din Kisvarda, în vederea accesării unor fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii spitalului. Detalii despre aceste proiecte au fost oferite astăzi, 2 august, în caedrul unei conferințe de presă de către conducerile Consiliului Județean (CJ) și al SJU.

Alături de președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba și de managerul interimar al Spitalului Județean, Adrian Marc, la conferința de presă au participat și directorul medical al SJU, dr. Marius Roatiș, directorul de îngrijiri, Raluca Tarba, reprezentantul Consiliului de Administrație al Spitalului Județean, Nagy Szabolcs și directorul economic al spitalului, Rodica Beseni.

„Clădirea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare nu corespunde cerințelor din stasndarde în ceea ce privește: asigurarea circuitelor funcționale corespunzătoare, organizarae secțiilor, organizarea activității de internare de zi, organizarea saloanelor, etc. Pentru a rezolva aceste probleme este nevoie de o extindere a corpului clădirii vechi și anume, extinderea spațiului actual al SJU Satu Mare cu o nouă clădire, aproximativ egală sau mai mare decât corpul spitalului actual”, spune Adrian Marc.

Potrivit strategiei gândite de conducerile CJ și SJU, noua clădire va avea 5 etaje, iar pe imobil se va afla și heliportul.

De asemenea, se are în vedere mutarea secțiilor de Neurologie și Medicină Internă de la Spitalul Vechi la Spitalul Nou și reorganizarea spațiilor aferente vechii clădiri al locației I. În spațiile eliberate ar urma să fie mutate secțiile de Psihiatrie acuți și cronici.

În aceeași ordine de idei, Adrian Marc a subliniat și faptul că blocul operator actual este insuficient ca spațiu pentru specialitățile chirurgicale care desfășoară operații zilnic. Din cele opt săli existente la nivelul blocului operator central, sunt modernizate și corespunzătoare doar două.

Strategia noii conduceri al Spitalului Județean Satu Mare are în vedere și modernizarea: Secției ATI, Secției de sterilizare, farmaciei, secțiilor chirurgicale, vestiarelor, etc.

Valoarea proiectului este de aproximativ 10 milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.