Drept la replică SC VISUAL FAN SRL

Referitor la articolul cu titlu: „Bătaie de joc sau incompetență ? Purtat pe drumuri din cauza unui telefon defect” publicat în data de 9 noiembrie 2016, societatea comercială SC VISUAL FAN SRL, în calitatea de titulară a mărcilor înregistrate „ALLVIEW” reprezentată de către GRECU ȘI ASOCIAȚII SCA prin avocat Raluca Comanescu următorul drept la replică:

În momentul achiziționării unui telefon mobil modelui A5 easy, marca ALLVIEW, consumatorul, conform Legii 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora precum și OG 21/1992 privind protecția consumatorilor, primește un „Certificat de garanție” (atașat), document care prevede clar termenii, condițiile și procedura pe care utilizatorul telefonului trebuie să o parcurgă în momentul în care un astfel de produs necesită activarea unei garanții.
Astfel, potrivit dispozițiilor art. 11 din Legea 449/2003 „în cazul lipsei conformității, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepția situației în care măsura este imposibilă sau disproporționată”. De asemenea, art. 10 al aceluiași act normativ menționează faptul că: „în cazul lipsei conformității, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului să i se aducă produsul la conformitate, fără plată, prin reparare sau înlocuire, conform art. 11 sau să beneficieze de reducerea corespunzătoare a prețului ori de rezoluțiunea contractului privind acest produs”, în condiții anume specificate de lege.
Astfel cum se poate observa din prevederile mai sus menționate, repararea unui telefon este o variantă ce vine cu prioritate înainte de înlocuirea produsului, acest lucru intervenind doar în măsura în care nu se pot remedia problemele care au dus la disfunția dispozitivului.
Din documentele existente în acest caz, rezultă că telefonul mobil a fost preluat în service de două ori, fapt dovedit cu numărul de ștampile aplicate pe certificatul de garanție și nu „de patru ori” astfel cum afirma consumatorul în mod greșit.
Politica de întâmpinare a acestor probleme din partea societății noastre este de a dispune înlocuirea produsului după ce se parcurg trei etape de service, acela fiind momentul în care se poate stabili cu exactitate că măsura reparării nu se poate efectua într-o manieră satisfăcătoare pentru buna funcționare a dispozitivului.
Compania noastră poartă un respect deosebit clienților ALLVIEW, motiv pentru care suntem deschiși la o comunicare permanentă cu consumatorii produselor noastre și dorim să ne îmbunătățim în mod constant abordarea față de aceste tipuri de inconveniențe.
Raportat la poziția lanțului de magazine „Flanco”, compania producătoare nu are nicio responsabilitate pentru felul în care aceștia își tratează clienții sau soluționează problemele cu privire la procedurile interne necesare activării unei garanții. Nu suntem avizați să oferim niciun punct de vedere în legătură cu evenimentele ce au avut loc între client și magazinul Flanco

Un Comentariu la "Drept la replică SC VISUAL FAN SRL"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.