Bătaie de joc sau incompetență ? Purtat pe drumuri din cauza unui telefon defect

dsc_0579

dsc_0580

dsc_0581

dsc_0582

UPDATE 2: DREPT LA REPLICA SC VISUAL FAN SRL
În momentul achiziționării unui telefon mobil modelui A5 easy, marca ALLVIEW, consumatorul, conform Legii 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora precum și OG 21/1992 privind protecția consumatorilor, primește un „Certificat de garanție” (atașat), document care prevede clar termenii, condițiile și procedura pe care utilizatorul telefonului trebuie să o parcurgă în momentul în care un astfel de produs necesită activarea unei garanții.
Astfel, potrivit dispozițiilor art. 11 din Legea 449/2003 „în cazul lipsei conformității, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepția situației în care măsura este imposibilă sau disproporționată”. De asemenea, art. 10 al aceluiași act normativ menționează faptul că: „în cazul lipsei conformității, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului să i se aducă produsul la conformitate, fără plată, prin reparare sau înlocuire, conform art. 11 sau să beneficieze de reducerea corespunzătoare a prețului ori de rezoluțiunea contractului privind acest produs”, în condiții anume specificate de lege.
Astfel cum se poate observa din prevederile mai sus menționate, repararea unui telefon este o variantă ce vine cu prioritate înainte de înlocuirea produsului, acest lucru intervenind doar în măsura în care nu se pot remedia problemele care au dus la disfunția dispozitivului.
Din documentele existente în acest caz, rezultă că telefonul mobil a fost preluat în service de două ori, fapt dovedit cu numărul de ștampile aplicate pe certificatul de garanție și nu „de patru ori” astfel cum afirma consumatorul în mod greșit.
Politica de întâmpinare a acestor probleme din partea societății noastre este de a dispune înlocuirea produsului după ce se parcurg trei etape de service, acela fiind momentul în care se poate stabili cu exactitate că măsura reparării nu se poate efectua într-o manieră satisfăcătoare pentru buna funcționare a dispozitivului.
Compania noastră poartă un respect deosebit clienților ALLVIEW, motiv pentru care suntem deschiși la o comunicare permanentă cu consumatorii produselor noastre și dorim să ne îmbunătățim în mod constant abordarea față de aceste tipuri de inconveniențe.
Raportat la poziția lanțului de magazine „Flanco”, compania producătoare nu are nicio responsabilitate pentru felul în care aceștia își tratează clienții sau soluționează problemele cu privire la procedurile interne necesare activării unei garanții. Nu suntem avizați să oferim niciun punct de vedere în legătură cu evenimentele ce au avut loc între client și magazinul Flanco

UPDATE: După ce a fost purtat luni de zile pe drumuri, Florin Dragoș a primit înapoi contravaloarea telefonului defect. În urma articolului publicat de Ziarul Sătmăreanul, Dragoș a fost contactat de șeful magazinului Flanco din Satu Mare, care l-a rugat să meargă după bani, deși inițial acesta s-a arătat revoltat deoarece cazul a ajuns în paginile ziarului nostru. Este vorba despre suma de 490 de lei. 

După ce a fost purtat luni de zile pe drumuri, Florin Dragoș a ajuns să-și caute dreptatea la Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor (OJPC) din Satu Mare. Acesta este nemulțumit de faptul că telefonul pe care l-a cumpărat în data de 21 iulie 2016, mai mult a stat în service, dar mai ales de atitudinea șefului magazinului Flanco din Satu Mare care nu l-a ajutat deloc să-și rezolve problema.

Povestea a început în ziua de 21 iulie, când Florin Dragoș a cumpărat un telefon Allview de la magazinul Flanco din Baia Mare. Însă, potrivit acestuia, telefonul se blochează în mod repetat și este imposibil să descarce vreo aplicație.

Florin Dragoș și-a dus telefonul de mai multe ori la reparat însă fără rezultat. Mai mult decât starea telefonului, acesta spune că îl deranjează atitudinea șefului magazinului Flanco din Satu Mare care „nu m-a ajutat deloc prin fapte”.

„De când l-am cumpărat, a fost de patru ori în service, o dată a avut probleme cu placa de bază, iar apoi de trei ori cu soft-ul. Când vreau să descarc vreo aplicație, telefonul pur și simplu se blochează. De când l-am cumpărat în 21 iulie, telefonul a stat 34 de zile în service. Cei de la Flanco mi-au spus că ei nu mai au ce să-i facă”, spune Florin Dragoș.

Supărat că a fost purtat atâta vreme pe drumuri, azi, 9 noiembrie, Florin Dragoș a mers cu telefonul și cu toate actele de cumpărare direct la OJPC. Acesta speră ca telefonul să îi fie schimbat sau să primească înapoi contravaloarea produsului, adică suma de 490 de lei.

Potrivit reprezentanților Flanco, telefonul nu a stat destule zile în service ca să poată fi schimbat.

Urmează ca cei de la Protecția Consumatorilor să investigheze cazul, însă povestea lui Florin Dragoș reprezintă un semnal de alarmă cu privire la modul în care clienții sunt tratați de către reprezentanții unor magazine.

Vom reveni cu detalii.

4 Comentarii la "Bătaie de joc sau incompetență ? Purtat pe drumuri din cauza unui telefon defect"

  1. Pingback: Drept la replică SC VISUAL FAN SRL | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.