Un an cu La Salina Satu Mare (Foto)

la-salina

salina1

salina2

salina3

salina4

A trecut mai bine de un an de când, la Satu Mare s-a deschis singura salină artificială dotată cu generator de aerosoli salini cunoscută sub numele de La Salina. Am mers în vizită și am obținut, pentru voi, detalii legate de avantajele pe care le ai dacă decizi să urmezi o cură de salinoterapie.

Am aflat că, salinoterapia poate avea următoarele efecte: ajută la creşterea imunităţii şi a detoxifierii organismului, ajută la reducerea oboselii cronice şi a stresului, este benefică în depresie şi stări de anxietate. Este recomandată în tratarea: astmului bronşic, bronşitei, sinuzitei, rinitei, faringitei, laringitei, otitei precum și răcelilor de sezon. Alergiile, de asemenea, sunt ameliorate, salinoterapia fiind recomandată şi celor care au diferite eczeme, dermatite, acnee cronică şi psoriazis.

Am mai aflat că, generatorul de aerosoli salini are rolul de a transforma sarea de puritate foarte mare în microparticule de diferite diametre, acestea variind între 1 şi 10 microni. Particulele sub 5 microni au capacitatea de a pătrunde în tractul respirator inferior şi asigură astfel un efect terapeutic major. Expunerea la aerosoli ajută la purificarea căilor respiratorii, stimulează eliminarea secreţiilor de la nivelul bronhiilor, reduce simţitor iritaţiile şi inflamaţiile şi totodată calmează tusea. Sarea este o substanţă „iubitoare de apă”, odată depusă pe arborele bronşic, va extrage apa prin zona căilor respiratorii, eliminând apoi în exterior toate impurităţile, prin fenomenul reflex de scurgeri nazale sau tuse.

„La Salina concentrația de aerosoli salini este foarte ridicată, perfectă pentru cel mai benefic tratament posibil. Acest lucru se simte chiar după primele minute de terapie, sarea așezându-se pe buzele pacienților. La Salina se folosește doar sare naturală 100% fără aditivi și fără iod. Temperatura în salina noastră este mereu între 20 și 24 de grade în funcție de anotimp, astfel, diferența de temperatură în momentul părăsirii salinei nu vă afectează”, spune proprietarul La Salina.

În timpul vizitei noastre am avut ocazia să cerem câteva păreri de la cei pe care i-am găsit La Salina.

„Am fost La Salina împreună cu cei doi copii ai mei. Celor mici le-a plăcut foarte mult însă după prima ședință am observat că fetița a început să tușescă din ce în ce mai tare și mai des. Am decis să nu mai merg însă soțul meu a insistat să mai mergem, spunea că e o reacție absolut normală. Așa că am mers în continuare iar după următoarele ședințe fetița a tușit din ce în ce mai puțin iar apoi tusea a încetat. Am început să citesc și eu câte puțin despre salinoterapie și am aflat că fetița mea avea o reacție normală la aerosolii salini. Au trecut de atunci trei luni iar copiii mei nu s-au mai răcit”, ne-a spus Ioana G.

„Am investit foarte multă energie şi timp, pe lângă bani, în acest proiect. Timp de doi ani m-am documentat, am luat legătura cu alţi proprietari de saline artificiale din țară și străinătate, am vizitat alte saline artificiale și am citit aproape toate studiile existente pe acestă temă. Am pus suflet şi am investit în tehnologia cea mai bună existentă în lume la momentul de faţă, nu ne-am dorit să facem rabat, vorbim de siguranţa şi sănătatea celor care ne trec pragul, mai presus de toate a fetiţei noastre.

Datorită ei am ajuns să facem acest proiect, din cauza problemelor de sănătate pe care le avea frecvent. După un an cu salinoterapie, este perfect sănătoasă, ne bucurăm că nu mai răcește și am decis să aruncăm medicamentele la gunoi, medicamente pe care ea le lua de câte ori avea probleme”, spune proprietarul salinei.

Tratamentul cu aerosoli salini, fiind o metodă complementară de prevenire şi tratament, necesită timp şi perseverenţă, ca efectele să fie notabile. Sfatul meu ar fi ca înainte să te decizi, dacă doreşti sau nu să urmezi un tratament La Salina este să te informezi şi să nu asculţi părerile altora. Ca şi oameni, suntem diferiţi iar corpul nostru răspunde diferit la traramentul cu aerosolii salini. La unii rezultatele sunt mai rapide, pe când alţii nu le simt mai de loc, la fel se întâmplă şi cu efectele secundare: unii tuşesc mai mult sau le curge nasul, pe când alţii nu au aceste reacţii. Din ceea ce am observat, până acum, cei ce ne vizitează sunt mulțumiţi şi se simt mult mai bine după terminarea tratamentului, ba chiar revin la noi.

Până acum ne-au trecut pragul aproximativ 2500 de copii și peste 3500 de adulți, cu toate că, multora dintre ei medicii de specialitate sau doctorii de familie nu le-au recomandat să ne viziteze.

În această scurtă perioadă de un an de zile, ne-am confruntat cu câteva probleme, pe lângă scepticismul unor persoane față de salinoterapie, am avut neplăcerea ca unii doctori din oraș să ne pună bețe în roate.

Asta se întâmplă din lipsă de informare sau pur și simplu, din nepăsarea față de pacient. Este mult mai ușor să recomanzi medicamende, din care, ca medic, primești un bonus din partea companiilor producătoare, pe când de la noi nu …

Am invitat, o parte din acești doctori La Salina, din dorința noastră de a le arăta aparatura noastră precum sistemul de ventilație, care presupun că efectele salinoterapiei ar trebui să le cunoască, însă nu ne-au onorat până acun nici unul cu prezența lor. În schimb am avut mulți pacienți care au trecut peste recomandarea medicului și au decis să-și trateze problemele de sănătate prin salonoterapie, și rezultatele nu au întârziat să apară.

Una peste alta ne bucurăm că am reușit să construim această salină artificială la Satu Mare. Pe această cale dorim să le mulțumim tuturor celor care ne-au trecut pragul și îi așteptăm cu drag să revină ori de câte ori simt nevoia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.