Primăria a anulat licitația. Vezi cine vrea blocarea Mega Mall-ului NEPI (Video)

nepi

Licitația în urma căruia un sătmărean a cumpărat 20 de metri pătrați de teren cu 20.000 de euro, din parcela de pe drumul Careiului, unde NEPI vrea să construiască un Mega Mall a fost anulată. Anunțul a fost făcut de către primarul Kereskenyi Gabor, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată azi, 3 octombrie, la care au participat și viceprimarii Adrian Albu și Doina Feher.

După licitație, NEPI a contestat acest demers, invocând încălcarea principiului concurenței neloiale, spune primarul Kereskenyi.

În consecință, edilul a solicitat de la Registrul Comerțului unele date din care reiese că cel care a cumpărat terenul respectiv, Gavrilă Oniga, este asociat la o firmă concurentă cu concernul NEPI, adică cu Bud, familie care deține Satu Mare Shopping Plaza. Potrivit celor declarate de primar, în asemenea condiții nu este deloc întâmplător că s-a ajuns la un preț atât de mare pe metru pătrat, adică de 1.003 euro.

În caietul de sarcini exista o prevedere din care reiese că în caz de concurență neloială licitația se poate anula. Kereskenyi spune că Gavrilă Oniga, cel care a achiziționat terenul ca persoană fizică, a fost informat cu privire la anularea licitației, pentru ca acesta să nu mai facă plata.

„NEPI face la Satu Mare o investiție de 40 de milioane de euro, au la dispoziție 4,5 hectare de teren și trebuie să dăm tot concursul să-i sprijinim. După dezmembrarea terenului se va face o nouă licitație, dar va fi clar ce teren se vinde și unde”, a mai spus primarul Kereskenyi.

Un Comentariu la "Primăria a anulat licitația. Vezi cine vrea blocarea Mega Mall-ului NEPI (Video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.