Ce spune viceprimarul Albu despre lucrările la Podul Decebal

Nemulțumiți că firma care reabilitează Podul Decebal, SC Drum Invest SRL, a executat joi, 11 august, lucrări de asfaltare pe vreme de ploaie, mulți sătmăreni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la calitatea lucrărilor. Viceprimarul Adrian Albu spune că muncitorii au început asfaltarea, dar au fost surprinși de ploaie, fiind nevoiți apoi să se oprească deoarece nu au mai putut să lucreze.

„Ei au început să pună primul strat de asfalt, au început să lucreze și apoi a venit ploaia. Ceea ce au văzut oamenii a fost când a început ploaia și muncitorii mai aveau ceva de terminat, dar apoi s-au oprit deoarece nu puteau lucra pe o asemenea vreme. I-am sunat în cursul zilei de ieri să văd ce fac și dirigintele de șantier mi-a spus că au trebuit să se oprească deoarece nu pot lucra pe ploaie. Trebuie știut că acel asfalt are o anumită compoziție și dacă nu se toarnă la o anumită temperatură și în timp cât mai scurt, adică în două, trei ore, nu mai e bun de nimic. Am înțeles că luni (15 august) vor lucra la rosturi și îmbinări, după care mai vine un strat de asfalt. Lucrările mari se fac repede. E de lucrat mult la rosturi și îmbinări că dacă acelea nu se fac bine, asfaltul acolo crapă. Și atunci vin oamenii și zic că nu se lucrează pe pod. Ba se lucrează, dar nu este atât de vizibil ca atunci câd se toarnă asfaltul”, a declarat viceprimarul Adrian Albu.

Acesta spune că firma are termen să termine prima jumătate a lucrării până în 22 august, după care, din 23 august, încep lucrările la cealaltă jumătate a podului.

Albu mai spune că lucrările la cea de-a doua jumătate a podului vor decurge mult mai repede deoarece au fost rezolvate problemele tehnice pentru care firma executantă a trebuit să ceară soluții de la proiectant.

„Au fost găsite anumite diferențe pe teren față de proiectul elaborat inițial, astfel că a trebuit să se aștepte găsirea unor soluții tehnice. Problemele au fost rezolvate, astfel că lucrările la cealaltă jumătate a podului vor decurge mai repede”, a declarat Albu.

Viceprimarul spune despre firma constructoare că deși „nu a pornit cu prea mult entuziasm, suntem din ce în ce mai mulțumiți de ei”.

pod1

pod2

pod3

2 Comentarii la "Ce spune viceprimarul Albu despre lucrările la Podul Decebal"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.