A făcut infarct în baia Spitalului Judeţean Satu Mare

urgente

Un bărbat de 38 de ani din Satu Mare, Laszlo Balogh, tatăl a cinci copii, a făcut miercuri, 15 iunie, infarct în baia Spitalului Judeţean, după ce, susţine familia, acesta a fost lăsat ore în şir pe hol, pe motiv că nu sunt paturi libere.

Bărbatul de 38 de ani este angajatul unei firme de construcţii din Satu Mare. Acesta s-a simţit rău l-a locul de muncă, motiv pentru care patronul l-a trimis acasă cu un taxi. Deoarece pe drum s-a simţit tot mai rău, maşina l-a dus la Urgenţe, de unde bărbatul şi-a sunat soţia şi pe unul dintre copii.

Familia susţine că medicii i-au luat tensiunea, însă pacientul nu a fost consultat de nici un medic de specialitate. Apoi, a fost lăsat să aştepte pe hol, pe motiv că nu erau paturi libere. După câteva ore de aşteptare acesta a fost găsit inconştient în toaleta spitalului chiar de către fiul său.

Medicii au început să-l resuciteze, însă starea pacientului s-a agravat, iar doctorii au decis să-l trimită mai întâi la Baia Mare, de unde a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj.

Soţia bărbatului susţine că medicii i-au luat doar tensiunea şi au zis că e în limite normale. Cu toate acestea, potrivit soţiei victimei, bărbatul s-ar fi plâns că îi amorţeşte mâna şi că are dureri în piept.

Femeia spune că va reclama cazul la Colegiul Medicilor.

Conducerea Spitalului Judeţean a deschis o anchetă în acest caz.