Avocatul Poporului va ancheta cazul morții lui Laszlo Balogh

mort

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a declanșat o anchetă în cazul lui Laszlo Balogh, bărbatul de 38 de ani care decedat după ce a fost lăsat să aștepte pe holurile Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Acesta a făcut infarct în toaleta spitalului în ziua de 15 iunie, iar pe 20 iunie a decedat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Pentru că se simțea tot mai rău, bărbatul și-a chemat soția și unul din copii la spital. În final, persoana a făcut infarct, chiar în baia unității sanitare. Alertați, medicii l-au preluat și au început manevrele de resuscitare, însă starea bărbatului s-a agravat, așa că doctorii au decis să îl trimită la Institutul Inimii din Cluj.

Bărbatul s-a aflat în moarte cerebrală, iar pe 20 iunie a decedat, fiind deconectat la cererea familiei, de la aparatele care-l țineau în viață.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34 și art. 47 alin. (2) din Constituție privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică, dreptul la ocrotirea sănătății și nivelul de trai.

Pentru mai multe detalii cu privire la acest caz dați click pe următoarele link-uri:

http://www.satmareanul.net/2016/06/16/a-facut-infarct-in-baia-spitalului-judetean-satu-mare/

http://www.satmareanul.net/2016/06/17/ce-spune-conducerea-sju-despre-cazul-barbatului-care-a-facut-infarct-in-baia-spitalului/

http://www.satmareanul.net/2016/06/20/satmareanul-care-a-facut-infarct-in-toaleta-spitalului-a-murit-la-cluj/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.