Biroul primarului din Baia Mare, luat cu asalt de procurorii DNA

catalin_chereches

UPDATE: Printr-o postare pe Facebook, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, dă câteva lămuriri cu privire la ancheta desfășurată astăzi de către DNA.

În continuare vă prezentăm integral textul postat de Cherecheș: 

„Prieteni, vă mulțumesc pentru susținere. Celor care și-ar dori să mă vadă în genunchi și ar face orice pentru asta, am să le spun doar atât: nu mor caii când vor câinii!

Am făcut bine ca să primesc rău … Ca de atâtea ori, am sărit în ajutorul celor care au nevoie. Am plătit din banii mei prime jucătorilor de la FCM Baia Mare și am achitat cheltuieli de deplasare. Nu este nici un secret, inclusiv jucătorilor li s-a spus de unde sunt banii și aceștia au înțeles că este modul în care eu personal am ales să îi ajut ca să poată continua să joace pentru Baia Mare și pentru comunitatea noastră, în pofida problemelor financiare existente la club. Astăzi dimineață, Cristian Șpan a venit să îmi înapoieze o mică parte din banii pe care i-am dat cu titlu de împrumut ca să nu moară echipa, să poată funcționa. M-am trezit cu DNA la ușă … Îi asigur pe băimăreni și pe toți cei care mă cunosc sau au auzit măcar cine este Cătălin Cherecheș, că sunt un om corect. Poate am o singură vină totuși: sunt prost de bun uneori și ajut și pe cine nu ar trebui. Ajut de când mă știu pe oricine pot, pe cine are nevoie. Așa am fost, așa sunt și așa voi rămâne! Am sprijinit și voi susține în continuare din resurse proprii cât de mult pot sportul și cultura, cu atât mai mult cu cât la mijloc este imaginea orașului nostru. Cu riscul de a păți ca astăzi când în loc de un „mulțumesc”, unii au ales să îmi bage cuțitul în spate, mișelește. Dar pentru băimărenii serioși și demni, pentru municipiul Baia Mare, nu mă dau bătut și cu fruntea sus am să merg înainte! Le mulțumesc tuturor celor care îmi sunt alături. Celor care și-ar dori să mă vadă în genunchi și ar face orice pentru asta, am să le spun doar atât: nu mor caii când vor câinii! Știu că în această campanie electorală este un singur proiect pe care anumiți politicieni și afaceriști îl au: să îl ucidă pe Cherecheș. Dar eu merg înainte în candidatura mea spre un nou mandat de primar, continuând misiunea pe care mi-am asumat-o pentru a face Baia Mare să renască!”, scrie Cătălin Cherecheș într-o postare pe Facebook.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins astăzi, 26 aprilie, la orele amiezii, la Primăria Baia Mare. Anchetatorii au intrat în biroul primarului Cătălin Cherecheș, iar ulterior, edilul a fost condus la audieri. Conform unor surse, au fost duși la audieri atât secretara cât și șoferul primarului Cătălin Cherecheș.

În momentul în care au ajuns procurorii, în biroul lui Cherecheș se aflau reprezentanții unor firme cu care municipiul Baia Mare are contracte.

În cadrul unor declarații făcute de edilul din Baia Mare către www.stiripesurse.ro, procurorii ridică niște acte din sediul Primăriei.

Edilul a subliniat și faptul că acțiunea procurorilor se desfășoară cu mandat, însă acesta nu a dorit să comenteze în niciun fel ancheta aflată în desfășurare.

Potrivit unor surse este vorba despre instalarea unei nocturne pe stadionul „Viorel Mateianu”, la meciul de Cupa României din 2015, partidă jucată între FCM Baia Mare și Steaua.

Vom reveni cu detalii.

2 Comentarii la "Biroul primarului din Baia Mare, luat cu asalt de procurorii DNA"

  1. Pingback: Cătălin Cherecheș: „Sunt cât se poate de liber” | Satmareanul | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.