La Carei s-au marcat 180 de ani de la nașterea preotului George Marchiș

Carei

Astăzi, 15 aprilie, de la ora 11.00 reprezentanții Direcției de Cultură Carei, ai Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Grof Karolyi” și ai Bibliotecii Municipale din oraș, au depus o coroană la placa memorială a poetului George Marchiș în Curtea bisericii greco-catolice „Sf. Andrei”, marcând astfel, 180 de ani de la nașterea acestuia.

În cadrul manifestării a fost rostită o rugăciune de către preotul Răzvan Valentin Remeş, din partea bisericii „Sfântul Apostol Andrei”, iar Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural, a spus câteva cuvinte despre George Marchiș.

La eveniment au mai luat parte elevi ai clasei a III-a B de la Școala Gimnazială numărul 3 din Carei, însoțiți de profesoara Mihaela Bota.

Poet, preot și profesor, George Marchiș s-a născut la Tămaia în 16 aprilie 1836. A publicat în revistele Contemporanul, Gazeta Transilvaniei, Muza Română, Amicul școalei, Amvonul, Sionul Românesc. A trecut la cele veșnice în Carei, iar cu ocazia morții sale, revista Familia l-a elogiat ca pe „unul dintre cei mai inteligenți preoți ai diecezei orădene”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.