Apel umanitar: Inima micuțului Dragoș are nevoie de ajutorul nostru

Dragos

Un bebeluș de doar 8 luni, Dragoș, are nevoie de ajutorul nostru. Micuțul este grav bolnav, singura lui șansă fiind o intervenție chirurgicală care poate fi făcută doar în străinătate. Operația costă aproximativ 40.000 de euro.

Bebelușul a fost diagnosticat cu o gravă boală de inimă încă din perioada fetală. Micuțul a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord, operație realizată de medicii din Târgu Mureș. În acel moment, nimeni nu se gândea la complicațiile care pot să apară și care va aduce tristețe în familia micului Dragoș.

Pentru a-și vedea copilașul sănătos, familia s-a mutat în capitală unde își duceau micuțul la controale periodice.

Însă, la acest sfârșit de săptămână micuțul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu” din București unde medicii au venit cu un diagnostic cumplit, spunând că Dragoș suferă de splenomegalie, tromboză de venă splenică, hipertensiune portală (afecțiune la nivelul vaselor ficatului) și pancitopenie (adică, scăderea numărului de globule roșii, globule albe și trombocite din sânge, mult sub nivelul normal). Traducând toate astea în limbajul de zi cu zi, micuțul a suferit o hemoragie internă severă, ca o consecință a simptomatologiilor mai sus amintite.

Pentru a-i salva viața, medicii le-au recomandat părinților să-și ducă micuțul la o clinică din străinătate. Asemenea operații se pot face doar în Germania, Anglia sau Belgia. Însă, costurile unei asemenea intervenții sunt enorme. Potrivit medicilor, o asemenea operație costă aproximativ 40.000 de euro. Micuțul trebuie operat în maximum o săptămână, iar părinții nu dispun de suma necesară, motiv pentru care apelează la bunăvoința tuturor celor care pot să ajute.

Cei care doresc să-l ajute pe micuțul Dragoș pot face donaţii, atât în lei, cât şi în valută, în conturile deschise pe numele mamei şi al tatălui.

BANCA TRANSILVANIA: RO09BTRL03101201N23121xx Sabou Raluca Mariana – cont în lei RO62BTRLRONCRT0205814402 Sabou Octavian Petruţ – cont în lei RO81BTRL03104201N23121XX Swift:BTRL RO 22 SMA Sabou Raluca Mariana-cont în euro

2 Comentarii la "Apel umanitar: Inima micuțului Dragoș are nevoie de ajutorul nostru"

  1. Pingback: Micuțul Dragoș va fi operat până la urmă la Bruxelles | Satmareanul | Satmareanul

  2. Pingback: Micuțul Dragoș va fi operat peste aproximativ două săptămâni | Satmareanul | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.