Vezi ce a decis Tribunalul Satu Mare în cazul afaceristului Marius Balaji

retinuti3

În cursul zilei de astăzi, 21 ianuarie, magistrații Tribunalului Satu Mare au decis înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea de arest la domiciliu în cazul afaceristului Marius Balaji și ai complicilor acestuia: Vasile Finta, Marius Ilușcă, Gabriel Batori și Cozmin Gabriel Danciu. Decizia magistraților nu este însă definitivă, astfel că cei cinci inculpați mai rămân în arest.

De asemenea, Tribunalul Satu Mare menține măsura controlului judiciar față de afaceristul Gheorghe Chilințan, fostul director adjunct de la Finanțe, Ludovic Gergely, și revocă măsura controlului judiciar față de Petru Takacs și Aurel Seulecean.

Vă reamintim că în data de 25 noiembrie 2015, procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Petru Takacs, Cozmin Danciu, Vasile Finta, Gabriel Batori, Marius Balaji, Gheorghe Chilințan, Marius Iliușcă, Ludovic Gergely, şi măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de inculpatul Stelian Aurel Seulean, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani şi trafic de influenţă.

Cinci dintre aceștia au ajuns în arest preventiv. Este vorba despre: Marius Balaji, Vasile Finta, Marius Ilușcă, Gabriel Batori și Cozmin Gabriel Danciu.

Procurorii DIICOT susțin că „în cauză, există suspiciunea rezonabilă că membrii grupului au obținut controlul asupra mai multor societăți din România (prin înființare sau cesiune) și din spațiul intracomunitar (Ungaria și Slovacia). S-a reţinut că respectivele societăți au fost înființate sau cesionate către membrii grupului care aveau rolul de a le „gestiona” pentru a crea aparența de realitate a operațiunilor de livrare internă către societățile beneficiare ale circuitului evazionist”.

Mai multe informații cu privire la acest caz puteți citi accesând următoarele linkuri:

http://www.satmareanul.net/2015/11/25/perchezitii-la-administratia-judeteana-a-finantelor-publice-satu-mare/

http://www.satmareanul.net/2015/11/26/fostul-director-adjunct-de-la-finante-si-mai-multi-oameni-de-afaceri-retinuti-de-diicot/

http://www.satmareanul.net/2015/11/27/cinci-afaceristi-satmareni-arestati-pentru-30-de-zile/

http://www.satmareanul.net/2015/12/04/marius-balaji-impreuna-cu-cei-patru-complici-raman-in-arest-preventiv/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.