Magistrații care au judecat dosarul de ultraj a lui Vasile Lucuț, citați la DNA

poza

Vasile-Lucut2

Preşedinta Secţiei Penale din cadrul Curții de Apel Oradea (CAO), Mihaela Pătrăuş (foto stânga) şi judecătorii Traian Munteanu (Foto mijloc), respectiv Mircea Puşcaș (foto dreapata) au fost citaţi azi, 12 noiembrie, la sediul DNA Oradea pentru a fi puşi sub învinuire într-un dosar care vizează suspiciuni de abuz în serviciu.

Este vorba despre o sentință data în urmă cu 4 ani prin care administratorul SC Unicarm SRL, Vasile Lucuţ, a fost scăpat de un proces în care iniţial a fost condamnat pentru ultraj. La acea vreme, completul de judecată a fost alcătuit din Mihaela Pătrăuș, Traian Munteanu și Mircea Pușcaș.

Cei trei magistrați au mai fost cercetaţi în această cauză și în 2011, însă, procurorii DNA nu au putut dovedi vinovăția acestora.

Ancheta a fost apoi reluată pentru abuz în serviciu și favorizarea infractorului. Procurorii susțin că există indicii că judecătorii „şi-au îndeplinit defectuos atribuţiile, distorsionând realitatea şi aplicând cu rea-credinţă dispoziţiile legale incidente”, acordându-i „un ajutor condamnatului Lucuţ Vasile, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acestuia şi executării pedepsei”.

Primul care a fost adus azi la DNA a fost ex-judecătorul Mircea Pușcaș care a fost încarcerat miercuri, 11 noiembrie, pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 4 ani de închisoare, o sentință a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, într-unul din dosarele de corupţie.

Tot pentru astăzi au fost citaţi la sediul DNA Oradea şi ex-judecătorul Traian Munteanu şi preşedinta Secţiei penale a Curţii de Apel Oradea, Mihaela Pătrăuş.

Pentru mai multe detalii cu privire la dosarul de ultraj în care a fost cercatat Vasile Lucuț, dați clik pe următorul link:

http://www.satmareanul.net/2015/03/27/acuzati-ca-l-au-scapat-de-puscarie-pe-vasile-lucut-trei-judecatori-de-la-cao-oradea-au-intrat-in-vizorul-dna/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.