Cum afectează ora de iarnă mersul trenurilor

trenuri

Începând de duminică, 25 octombrie, se trece la ora oficială de iarnă, astfel că ora 04.00 va deveni ora 03.00. Trecerea la ora de iarnă nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia trenurilor urmând a se efectua conform orarelor prevăzute în mersul trenurilor.

În noaptea de 24 spre 25 octombrie, trenurile de călători vor pleca din gările în care se formează conform orei de vară, până la ora 04.00, care devine ora 03.00. Trenurile care au ora de plecare din gările în care se formează după ora 04.00, vor pleca la orele stabilite în mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de iarnă.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 04.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din mersul trenurilor, conform noii ore. Trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora de iarnă se face în aceeaşi zi de duminică, 25 octombrie, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Ucraina, trenurile vor circula după orarul din mersul de tren în vigoare.

Un Comentariu la "Cum afectează ora de iarnă mersul trenurilor"