Concert simfonic la Castelul Karolyi, susținut de pianista Alexandra Prodaniuc

Alexandra Prodaniuc

Concert1

Concert2

Castelul Karolyi a găzduit vineri, 2 octombrie, începând cu ora 19.00 Concertul Simfonic extraordinar susţinut de orchestra Filarmonicii „Dinu Lipatti” Satu Mare având-o ca solistă pe pianista sătmăreană Alexandra Prodaniuc iar ca dirijor, pe Sandor Karolyi din Austria.

Programul, precum şi interpretarea a fost una de gală, completată fiind şi de ambianţa în care s-a desfăşurat, eleganta Sală a cavalerilor din castelul familiei Karolyi.

Cei prezenţi au putut asculta Concertul nr. 24 pentru pian şi orchestrã în do minor KV. 491 al lui W. A. Mozart şi Simfonia a VIII-a în Sol major op. 88 a lui A. Dvorak.

Aplauzele puternice şi îndelungi de la finalul concertului au venit ca o răsplată pentru atmosfera feerică creată de artişti.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul celei de-a XXXVIII-a ediţii a Festivalului Internaţional „Zilele Muzicale Sătmărene”, organizat de Filarmonica „Dinu Lipatti” Satu Mare, cu sprijinul Centrului Cultural Carei şi a Direcţiei de Cultură Carei.

Alexandra Prodaniuc este din Satu Mare dar studiază pianul la Konservatorium Wien (Viena, Austria). În cursul anului trecut (2014), Alexandra a acordat pentru www.satmareanul.net un interviu în care a vorbit despre dragostea sa pentru muzică dar și depre planurile sale de viitor.

Pentru a citi interviul cu Alexandra Prodaniuc, dați click pe următorul link:
http://www.satmareanul.net/2014/02/03/satmareni-cu-care-ne-mandrim-alexandra-prodaniuc/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.