Filmul în care joacă un absolvent de la Slavici, printre cele mai așteptate pelicule ale sezonului Oscar 2016

film

Molnar-levente

Filmul „Son of Saul”, de Laszlo Nemes, în care joacă și Levente Molnar, un actor care a absolvit Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare, se numără printre cele mai așteptate 30 de filme din sezonul Oscar 2016.

TOP-ul a fost realizat de publicatia „Variety”. În acest TOP se regăsesc lungmetraje regizate de J. J. Abrams, Quentin Tarantino și Angelina Jolie.

Filmul este nominalizat la Oscar de Ungaria. Propunerea țării vecine pentru o nominalizare la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină” alta decât engleza la premiile Academiei Americane de Film, „Fiul lui Saul/ Son of Saul”, spune povestea a două zile din viața lui Saul Auslander, un prizonier evreu forțat să lucreze pentru naziști în camerele de gazare de la Auschwitz.

Molnar Levente s-a născut în data de 10 martie 1976 în Baia Mare, dar și-a urmat studiile liceale la Satu Mare. Între anii 1998 și 2002 a studiat la Catedra de Teatru a Universității „Babeș-Bolyai”, iar apoi a lucrat ca actor la Teatrul „Figura Studio” din Gheorgheni și Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Din 2003 este asistent la Universitatea „Babeş-Bolyai”, Catedra de Teatru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.