Dinu Birtoc: „În continuare situația rămâne paralizată în Călinești-Oaș”

Dinu Birtoc

Viceprimarul comunei Călinești-Oaș, Dinu Birtoc, susține că angajații Primăriei nu și-au primit salariile de mai bine de cinci luni, iar instituția este împotmolită în datorii.

În continuare vă prezentăm un comunicat de presă remis redacției noastre de către viceprimarul Dinu Birtoc în care acesta descrie situația disperată în care se află comuna Călinești-Oaș:

„Au trecut mai bine de 5 luni de când se tot ascund informațiile care ar trebui să ajungă la cetățenii comunei Călinești-Oaș. În continuare situația rămâne paralizată în lipsa acestor informații, salarii neîncasate de mai bine de 5 luni, beznă totală pe străzi în lipsa iluminatului public, oprit de mai bine de 5 luni. Rezolvarea pe care primarul a adus-o acestei situații a fost cererea insolvenței, lucru care nu pare să îl fii afectat prea mult, deși aceasta naște mari semne de întrebare în rândul cetățenilor.

Aceștia mai sunt revoltați și din cauza sistemului de canalizare defect, care emană un miros de nesuportat în centrul comunei. O situație bună de dat exemplu s-a petrecut în luna august pe strada Dumbrava, aceasta fiind sesizată la primărie de către locuitori. Aceștia s-au plans că nu mai rezistă să simtă zilnic mirosul emanat de apele reziduale, care iese din căminele de vizitare aflate pe domeniul public.

În calitate de viceprimar m-am deplasat la locul indicat de cetățeni unde am putut observa cele reclamate așa cum au fost declarate. Din păcate tot ce am putut să fac a fost să observ situația, explicându-le și lor că nu am nici un fel de atribuții care să îmi permită să acționez în vreun fel. Situația nu este nouă, aceasta datează de o perioadă mai lungă. Singurul mod în care am acționat la acel moment a fost să realizez o comisie împreună cu ceilalți consilieri locali și să depunem o plângere la parchetul de pe lângă Judecătoria Negrești-Oaș unde s-a înregistrat lucrare penală sub numărul 533/p/2013. De atunci au trecut doi ani și nu am primit nici un răspuns. La acea plângere am depus și expertiză tehnică extrajudiciară în anul 2014. În numele consiliului local am făcut cerere către Parchet să ne comunice stadiul dosarului, dar nu am primit nici un răspuns. Acestea sunt singurele lucruri care le putem comunica mai departe cetățenilor atunci când suntem întrebați despre canalizare și de ce nu funcționează.

Cea mai gravă problema rămâne în continuare restituirea fondurilor europene în valoare de aproape 3 milioane de euro în urma fraudării proiectului European. Demisia de onoare a primarului Copil nu va rezolva problema, soluția cea mai bună fiind tragerea la răspundere și confiscarea averii lui și a tuturor complicilor, până ce acestea vor acoperi pagubele făcute comunei. Cine poate și cine va interveni pentru rezolvarea soluției rămâne un mister, un mare semn de întrebare în rândul cetățenilor.

Cu respect,
Viceprimar Birtoc Dinu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.