Delegația Clubului „Drum Bun” Satu Mare, va efectua o vizită în Cracovia

George Negrea

Pentru toamna acestui an este pregătit un „retur” al evenimentului de la Satu Mare, care depășește granițele pasiunii pentru mașini și va găzdui și o discuție pentru o colaborare mai strânsă între Satu Mare și Cracovia (Polonia).

Astfel, pe 3 septembrie delegația Clubului „Drum Bun” din Satu Mare, condusă de Georgea Negrea, împreună cu directorul Muzeului Județean (MJ), Felician Pop și directorul Centrului de Creație, Robert Laszlo, vor pleca spre Cracovia.
Programul evenimentului se întinde pe patru zile și numără mai multe parade în orașe din Polonia, petreceri, concerte și vizite la obiectivele turistice din zonă.

Exportate în număr mare înainte de 1989, vechile modele Dacia nu trezesc nostalgii doar în rândul românilor, ci sunt apreciate și de străinii care au copilărit în jurul acestora. Un caz aparte este cel al unor polonezi din Cracovia, care au devenit atât de atașați de România, încât și-au cumpărat Dacii, au învățat limba română, ba chiar au arborat și Tricolorul pe casele lor.

Această comunitate activă nu avea cum să rămână nedescoperită de pasionații din țara noastră, mai ales că Michael Sowa vine frecvent în România cu Daciile sale, iar clubul este activ și pe internet, având un site și o pagină de Facebook, unde sunt publicate informații despre evenimente.

Astfel, a intrat în contact cu George Negrea, un tânăr din Satu Mare, de asemenea, pasionat de vechile modele Dacia, care a fost surprins să afle că polonezii iubitori de Dacii erau și vorbitori de limbă română.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.