Victimele inundațiilor din județul Satu Mare primesc 74.000 de lei de la Guvern

inundatii

În urma calamităţilor naturale care au afectat judeţul Satu Mare, la sfârşitul lunii mai al acestui an, Instituţia Prefectului judeţul Satu Mare, prin prefectul dr. Eugeniu Avram a solicitat Guvernului României acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate.

La nivelul judeţului Satu Mare au fost depuse cereri pentru un număr de 69 familii afectate, fiecare cerere fiind aprobată, suma total alocată este de 74.400 lei.

Conform Hotărârii Guvernului nr. 636/19 august 2015, s-a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare totală de 915.300 lei din creditele bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice pe anul 2015, pentru sprijinirea unui număr total de 327 de familii şi persoane singure din judeţele afectate, aflate în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, inundaţii, alunecări de teren, incendii, stare gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.