Elevi din Satu Mare, într-o tabără de creație literară din Muncel

tabara

Luni, 31 august, începe tabăra de creație a elevilor laureați la Concursul național „Tinere condeie”, ediția 2015, organizat de Ministerul Educației și Cercetării. Tabăra va avea loc în perioada 31 august-5 septembrie, la Muncel, locația tradițională pentru ultimele întâlniri ale celor mai talentați elevi.

În acest an vor participa 13 elevi de la clasele VII-VIII și 26 de la clasele IX-XII, din județele: Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Hunedoara, Iași, Tulcea, Neamț, Argeș, Dolj, Buzău, Bacău, Constanța, Slobozia și Suceava. Toți elevii vor primi diplome de laureați pentru participarea la concursul din acest an (a 49-a ediție) și antologia „Săgetătorul 2015”, care cuprinde cele mai bune creații literare ale elevilor care au participat la Concursul „Tinere condeie”, ediția 2014.

Diplomele vor fi înmânate de către delegatul oficial al ministerului, scriitorul Petre Crăciun, președintele juriului național din acest an, cel care va conduce atelierele de creație ce vor fi organizate pe întreaga perioadă a taberei.
Elevii participanți la tabără vor prezenta fragmente din creațiile cu care au participat la concurs, vor participa la un interesant atelier de creație literară și vor deschide o bursă a ideilor literare.

Cele mai bune creatii literare ale Concursul național „Tinere condeie”, ediția 2015 vor fi selecționate de juriul național, urmând a fi incluse în antologia „Săgetătorul” 2016.

Ediția din acest an a concursului este prima care se desfășoară fără participarea profesorului Tudor Opriș, inițiatorul concursului, în anul 1967, plecat dintre noi la începutul acestui an. Organizatorii din acest an ai concursului „Tinere condeie” și ai taberei de creație își manifestă prețuirea pentru munca de o viață a celui care a format numeroase generații de tinere talente literare.

În acest an, juriul concursului a fost format din: Petre Crăciun, scriitor, directorul portalului LITERATURĂ COPII (președinte), Victor Gheorghe Stan, directorul revistei și al clubului de literatură „Clipe albastre”, Adrian Costache, profesor și scriitor, Ion C. Ștefan, scriitor, Nicolae Rotaru, scriitor, Andreea Marin — jurnalist, Radio România Actualități, Mihai Morar, profesor și inspector de limba română, Anca Oprea, profesor de limba română, Maria Postu și Viorica Provian, profesoare de limba română.

Juriul a fost desemnat si aprobat oficial de Ministerul Educației și Cercetării Științifice

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.