Dejecții de la o fermă de porci, aruncate pe câmp

dindesti

Pensionarii se arată deranjați de „mirosurile pestilențiale”, așa cum le numesc chiar ei, degajate de dejecțiile care provin de la ferma de porci de la Dindești.

Problema, susțin aceștia, a fost discutată și în cadrul Consiliului Județean al Pensionarilor, iar în ședința de azi, 28 august a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice, a fost reluată pentru a fi adusă și la cunoștința prefectului. Până la urmă, pentru a împăca atât „capra cât și varza”, se va constitui o „comisie mixtă” pentru a verifica aspectele semnalate de către pensionari.

Să vă povestim despre ce este vorba. În Dindești funcționează o fermă de porci care, potrivit autorităților, are toate documentele în ordine. Nici nu asta este problema pensionarilor. Aceștia susțin că au primit semnale de la oamenii din Dindești, Andrid dar și de la cei care trec prin zonă că dejecțiile rezultare de la ferma de porci sunt împrăștiate pe câmp, ceea ce degajă „mirosuri pestilențiale, greu de suportat”. De altfel, pensionarii sunt deranjați chiar de acest aspect, adică împrăștierea dejecțiilor.

Reprezentanții APM le-au explicat că ferma funcționează conform legislației în vigoare, iar utilizarea dejecțiilor se face potrivit normelor europene în materie, adică este vorba despre … principiile agriculturii BIO.

Totuși, pentru a-i liniști pe reclamanți, prefectul a dat ordin în vederea constituirii unei comisii care să verifice aspectele semnalate. Apele Române au cerut să facă parte din comisie pentru a controla dacă dejecțiile împrăștiate pe câmp nu ajung cumva în apele subterane.

2 Comentarii la "Dejecții de la o fermă de porci, aruncate pe câmp"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.