Semn divin? Corp de iluminat prăbușit pe masa consilierilor locali

spot1

spot2

spot3

spot4

spot5

spot6

spot7

spot8

Un incident care putea să aibă un deznodământ destul de grav s-a petrecut azi, 27 august, în cadrul ședinței de Consiliul Local. În cursul unor discuții aprinse între viceprimarul Radu Roca și grupul UDMR, un corp de iluminat s-a desprins din tavan și s-a prăbușit pe masa din sala de ședințe, la o mică distanță de consilierii Marcela Papici și Radu Roman.

În urma acestui incident, Radu Roman a suferit o mică tăietură la mână.

Nu a lipsit mult ca Papici să fie rănită și să ajungă pe patul spitalului pe care îl conduce. Cioburile s-au împrăștiat peste tot, atât pe masă cât și pe jos.

Incidentul a avut loc tocmai după o ceartă aprinsă pe tema respingerii proiectului de hotărâre prin care Liceului Teologic „Nicolae Steinhardt” trebuia să i se acorde un spațiu în curtea fostului Liceu UNIO. Deși proiectul trecuse de comisii, în plenul ședinței consilierii UDMR s-au abținut de la vot fără să-și argumenteze în vreun fel gestul.

Fiind vorba de patrimoniu, ar fi fost nevoie de 2/3-imi, adică de votul a 16 consilieri. Având în vedere că UDMR-iștii s-au abținut, proiectul de hotărâre a căzut. Acest fapt a dus la schimburi de replici între Radu Roca și grupul UDMR. Roca le-a spus UDMR-iștilor că nu se aștepta la această atitudine din partea lor, mai ales că este vorba despre o instituție de învățământ.

De fapt, clădirea fostului Liceu UNIO aparține Episcopiei Romano-Catolice, deci, tradus în termeni cotidieni: UDMR nu-i permite Liceului Ortodox să funcționeze într-un spațiu despre care Roca spune că este nefolosit.

Consilierii, speriați de-a binelea de cele întâmplate au urgentat încheierea ședinței spunând că aceasta „se desfășoară în condiții improprii”.

Primul care s-a ridicat de la masă și a părăsit sala a fost consilierul PNL, Cosmin Rațiu. Acesta a argumentat că „ar fi cazul să încheiem ședința asta. Nu vedeți în ce condiții lucrăm?”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.