MegaLux – vehiculul solar finanțat de Autonet (Foto)

autonet1

autonet2

autonet3

Autonet Satu Mare este unul dintre principalii susținători ai echipei MegaLux, din cadrul Universității din Kecskemet (Ungaria) care în perioada 18-25 octombrie va participa, în Australia, la concursul internațional „World Solar Challenge”. Echipa s-a înscris în concurs cu un vehicul solar de producție proprie, MegaLux, proiect finanțat și de firma Autonet.

Universitatea din Kecskemet, a prezentat recent vehiculul solar de producție proprie, MegaLux, primul autovehicul maghiar care funcționează utilizând tehnologia solară și care va participa la prestigiosul concurs internațional bienal „World Solar Challenge”. Anul acesta, la start s-au înscris 42 de echipe, din toate colțurile lumii, iar aventura va începe în 18 octombrie, finish-ul fiind programat o săptămână mai târziu, în 25 octombrie.

Concursul se va desfășura de-a lungul a peste 3.000 de kilometri (3.020 de km) iar competitorii vor străbate continentul australian de la nord la sud, între localitățile Darwin și Adelaide.

„Vehiculul solar MegaLux are patru roți, direcție pe față, iar tracțiunea este dată de roata stânga/spate. Caroseria are formă de catamaran: roțile de pe fiecare parte sunt acoperite de câte o „carenă”, acestea fiind legate de un corp subțire, aerodinamic. Toate acestea au ca scop obținerea unui coeficient aerodinamic cât mai scăzut. Pentru ca greutatea să fie redusă la minim, a fost utilizată o construcție din fibră de carbon care oferă, în plus, și o rigiditate crescută. Fibra de carbon a fost produsă în atelierul Universității din Kecskemet, utilizându-se cea mai nouă tehnologie în domeniu. Modulele solare ale MegaLux acoperă 6 metri pătrați și numără 390 de celule solare. Energia captată de aceste celule este depozitată în 408 acumulatori Li-ion care, împreună, cântăresc 20 de kilograme. Toate componentele vehiculului, de la suspensii la unitatea de control a încărcării și anvelope sunt specializate și realizate prin utilizarea celor mai avansate tehnologii din domeniu” se arată într-un comunicat de presă remis de Autonet Satu Mare.

Autonet Import este unul dintre cei mai importanți susținători ai echipei din Kecskemet, aceasta fiind prezentă la Autonet Mobility Show Budapesta cu un alt model revoluționar, denumit MegaMeter și care a reușit incredibila performanță de a parcurge 3.028 de kilometri utilizând un singur litru de benzină. Față de acesta, MegaLux reprezintă, pentru componenții echipei, următorul nivel în implementarea soluțiilor ecologice în domeniul mobilității.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.