Desființarea stației de microbuze de sub Podul Decebal, provoacă discuții în rândul consilierilor

sedinta

Problema desființării stației de microbuze de sub Podul Decebal a fost reluată, la punctul „Diverse” în cadrul ședinței de azi, 27 august, a Consililiului Local. UDMR-iștii au subliniat faptul că mai sunt doar câteva zile până la intrarea în vigoare a proiectului de hotărâre care desființează stația de sub pod, însă navetiștii sunt total debusolați deoarece nu știu până unde vor fi aduși de unde vor putea lua cursa spre casă.

La 1 septembrie urmează să intre în vigoare proiectul de hotărâre votat în ședința de luna trecută, în urma căruia stația de microbuze de sub pod ar urma să fie desființată. Deși luna trecută au votat proiectul, în ședința de azi o parte dintre consilieri au înclinat ca discuțiile pe această temă să fie reluate și dacă este posibil, să se amâne intrarea în vigoare a proiectului de hotărâre.

Potrivit grupului UDMR, directorul Transurban, Ionuț Bujor a declarat că ar avea nevoie de o investiție de 100.000 de euro pentru a face față numărului mare de călători pe care ar urma să le preia de la autogările unde îi vor debarca microbuzele și pentru a-i duce cât mai aproape de zona centrală. Mai mult decât atât, în lipsa unei asemenea investiții, s-ar înregistra întârzieri de 15-20 de minute față de programul actual al curselor.

În luările de cuvânt, UDMR-iștii au acuzat faptul că în urmă cu o lună de zile când au votat proiectul de hotărâre, consilierii nu au fost informați corect de către Transurban cu privire la anumite investiții care ar urma să fie făcute.
Viceprimarul Radu Roca a declarat că proiectul a fost votat în unanimitate, astfel că toți consilierii ar trebui să-și asume votul. Acesta mai spune că dacă se va crea haos, executivul va interveni rapid pentru a se aplica modificările necesare proiectului.

Mai acid în declarații a fost consilierul PNL Adrian Albu care spune că „sătmărenii s-au obișnuit prea bine să coboare din autobuse și microbuse direct pe scările clădirii unde au treabă. Asta e ! Vor trebui să facă și puțină mișcare”.
Prezent la ședință, deputatul UDMR, Kereskenyi Gabor le-a cerut consilierilor să mai revadă acel proiect de hotărâre deoarece este vorba despre mulți elevi și municitori care circulă cu acele mijloace de transport.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.