„Let`s Do It, Romania!” lansează prima aplicație de mobil și platformă pentru raportarea deșeurilor

Aplicatia LetsDoIt

Începând de azi, 26 august, toți românii care doresc să contribuie la curățarea României de deșeuri au la dispoziție aplicația și platforma „Let`s Do It!”. Cu ajutorul aplicației de mobil, voluntarii pot oricând să marcheze deșeurile întâlnite în oraș sau în natură pe „Harta Deșeurilor”, pentru a fi apoi raportate către autorități și curățate în 30 de zile, conform legii. Fiecare voluntar va primi constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curățată.

În afara aplicației de mobil disponibile gratuit pe Google Play Store și, în curând, și pe App Store, proiectul include și platforma online. Fiecare sesizare include coordonatele GPS ale zonei raportate și detalii despre deșeurile identificate (componență, dimensiuni și orice alte detalii relevante). Toate aceste informații vor fi trimise automat autorității publice locale responsabile pentru curățarea zonei sesizate. „Harta Deșeurilor” este disponibilă online pe www.letsdoitromania.ro după ce utilizatorul aplicației se loghează.

Proiectul a fost demarat cu ajutorul fondurilor obținute în campania de crowdfunding lansată de echipa „Let`s Do It, Romania!” în luna mai, care a atras, totodată, și susținerea companiilor private. Partenerul „Let`s Do It, Romania!” pentru dezvoltare este compania de software QUALITANCE, care a realizat aplicația și platforma, donând totodată câte un dolar pentru fiecare dolar strâns în campania de crowdfunding.

„Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până acum, „Let`s Do It, Romania!” a implicat peste 1.000.000 de voluntari care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci (peste 22 500 de tone de deșeuri), iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.

Aplicația poate fi descărcată gratuit accesând următorul link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.qualitanceEnterprise.ldr&hl=en

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.