Copii din Satu Mare, instruiți de jandarmii montani din Maramureș

jandarmi

Marți, 25 august, în cadrul campaniei desfășurată de către Jandarmeria Maramureș, intitulată „Tabere în siguranță alături de jandarmii maramureșeni”, a avut loc în localitatea Cavnic, o întâlnire a jandarmilor montani, cu un grup alcătuit din 12 copii. În cadrul taberei sunt copii și din județul Satu Mare.

În cadrul acestei activități, copiilor cu vârste între 8-12 ani, din județele Maramureș, Cluj, Satu Mare și Vrancea, le-au fost prezentate de către jandarmi, aspecte referitoare la rolul și misiunile Jandarmeriei Române, după care au pornit împreună într-o drumeție, de la baza pârtiei Superschi, până la aria protejată Tăul Negru.

Întâlnirea cu jandarmii montani a fost pentru copii extrem de interesantă și de utilă, ei făcându-le cunoscute reguli de care trebuie să țină seama când aleg un traseu montan și pe timpul parcurgerii acestuia, tehnici esențiale de supraviețuire în mediul montan, dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere, totodată fiindu-le prezentate materialele specifice îndeplinirii misiunilor Jandarmeriei Montane.

Copiii au promis că vor reveni și în anul următor pentru a petrece o vacanță de neuitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.